David Garrett îşi vinde apartamentul pentru a cumpăra o vioară cu 3,5 milioane de euro

Violonistul David Garrett şi-a făcut un cadou frumos de ziua de naştere. La împlinirea vârstei de 42 de ani, el a cumpărat pentru 3,5 milioane de euro, la o licitaţie la Neuilly/Seine, o vioară realizată în 1736 la Cremona de lutierul Bartolemeo Giuseppe Guarnerius cunoscut sub numele de „del Gesù”, scrie Le Figaro.

Instrumentul a aparţinut muzicianului Régis Pasquier şi a fost scos la licitaţie de casa Aguttes în iunie. Până acum, cumpărătorul nu fusese dezvăluit.

Dacă averea sa este estimată la 12 milioane de euro, pentru a-şi permite acest obiect excepţional, excentricul violonist va trebui să renunţe la unele dintre proprietăţile sale, în special la un apartament din New York.

„Este adevărat, trebuie să mă despart de unele dintre lucrurile mele, dar această vioară merită cu siguranţă. Mi-am realizat un vis de-o viaţă dobândindu-l”, a spus el.

David Garrett este un copil minune. De la vârsta de patru ani a primit primele lecţii de vioară. Foarte repede devenit elev al conservatorului din Lübeck, muzicianul este primit la cel din Berlin. La nouă ani era deja pe scenă la Kissinger Sommer Festival şi la 10 a susţinut primele concerte oficiale.

Citește și Violonistul David Garrett revine în România la începutul lunii septembrie

Deja din primii săi ani, violonistul cânta la instrumente excepţionale. Un Stradivarius din 1718 împrumutat de o fundaţie pe când avea doar 13 ani sau un Guarneri din 1734 încredinţat de muzeul din Cremona în 2000. Confirmându-şi atracţia pentru instrumentele rare şi scumpe, muzicianul a cumpărat, în vârstă de 10 ani, un Guadagnini din secolul al XVIII-lea.

David Garrett are o adevărată pasiune pentru instrumentele Guarneri. Anul acesta a creat un site dedicat în întregime viorilor lutierului din Cremona. Cronologic, violonistul enumeră toate producţiile dintre 1721 şi 1744 precum şi proprietarii acestora. Aceştia din urmă se pot înscrie chiar şi în „Club del Gesu” care se întruneşte în fiecare an timp de două zile. Prima ediţie a avut loc pe 7 septembrie la Berlin. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *