De la Călan la Olimpiade: povestea jurnalistei Alina Alexoi

Alina Alexoi, născută pe 21 ianuarie 1971 în Călan, este un nume binecunoscut în lumea jurnalismului sportiv românesc. Absolventă a Facultății de Jurnalism a Universității Athenaeum din Bucureşti, Alina Alexoi a debutat în presa scrisă ca reporter la ziarul Sportul românesc, în timp ce încă studia la facultate.

În anul 1992, Alina Alexoi a început colaborarea cu Televiziunea Română, iar de atunci și până în prezent a devenit unul dintre cei mai cunoscuți comentatori și prezentatori de știri din lumea sportului.

Alina Alexoi a avut o carieră impresionantă în televiziunea publică, participând la numeroase ediții ale Jocurilor Olimpice, atât ca reporter cât și comentator din studio. De asemenea, a comentat finale de Cupă Davis, campionate mondiale şi europene de gimnastică, patinaj şi scrimă.

Pe lângă comentarea evenimentelor sportive importante, Alina Alexoi a realizat emisiuni și interviuri cu personalități ale lumii sportului, câștigând astfel respectul și admirația colegilor și a publicului.

Datorită experienței și abilităților sale, Alina Alexoi a fost invitată să prezinte știrile sportive la Televiziunea Română, fiind unul dintre cei mai longevivi prezentatori de știri sportive din istoria postului public.

Citește și Istoria sportului în orașul Călan: Formația Metalosport (Victoria) Călan

De-a lungul carierei, Alina Alexoi a fost mereu dedicată muncii sale și a depus eforturi considerabile pentru a se perfecționa în domeniul jurnalismului sportiv. Aceste eforturi au fost recunoscute în 2012, când a primit premiul pentru cel mai bun comentator sportiv la Gala Premiilor TVmania, acordat de regretatul jurnalist Cristian Țopescu.

În 1993, Alina Alexoi, pe atunci studentă în anul III la Facultatea de Jurnalistică din București, a participat la concursul Televiziunii Române pentru ocuparea postului de reporter la Departamentul Actualități. Dovedind cunoașterea mai multor limbi străine de circulație internațională și trecând cu succes multe alte probe obligatorii, Alina Alexoi a reușit să elimine din concurs alți 425 de concurenți, ocupând locul I și obținând astfel postul dorit.