Dezvelirea bustului regretatului jurnalist Doru Dinu Glăvan

Un bust care îl reprezintă pe Doru Dinu Glăvan, preşedinte al Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România în perioada 2012-2021, a fost dezvelit marţi, în prezenţa unui numeros public, la sediul UZPR.

Lucrarea, realizată de sculptorul Romeo Protopopescu, este un act de donaţie făcut de soţii Daniela şi Constantin Gumann, din Salzburg (Austria), care au suportat toate cheltuielile aferente.

În deschiderea evenimentului stareţul Mănăstirii Plăviceni, părintele Teoctist Moldoveanu, a sfinţit bustul.

Personalitatea lui Doru Dinu Glăvan a fost evocată, printre alţii, de preşedintele UZPR, jurnalistul Sorin Stanciu, gazetarii Miron Manega şi Şerban Cionoff, familia Daniela şi Constantin Gumann, membri ai Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România şi ai Asociaţiei Scriitorilor Români din Austria, de reprezentanţi ai familiei celui dispărut.

Citește și Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România – Regal de carte la Salonul cultural de la Palatul Brătianu

Violoncelistul Adrian Naidin a interpretat o piesă muzicală dedicată lui Doru Dinu Glăvan, inspirată de versurile lui Miron Manega.

„Plecarea la cer a lui Doru Dinu Glăvan ne-a lăsat profund îndatoraţi moral (…) faţă de el şi faţă de Uniunea pe care a reconfigurat-o în termenii apartenenţei istorice la un popor şi la o ţară. Bustul lui Doru Dinu Glăvan va rămâne acolo, la intrarea în sediul Uniunii, nu doar ca o amintire ilustră, ci şi ca un reper de conduită profesională şi managerială, prilej de reflecţie pentru toţi cei care trec pe acolo, mai mult sau mai puţin întâmplător”, se arată într-un comunicat al UZPR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *