Directorul bibliotecii din Deva: Anul acesta vom continua să digitizăm colecțiile Scânteia tineretului, Munca, Sportul popular și Sportul

Biblioteca Județeană „Ovid Densușianu” Hunedoara – Deva, apreciată ca una dintre cele mai active biblioteci județene din țară, a inițiat anii trecuți un proiect de digitizare a periodicelor din patrimoniul ei. Pe parcursul anului 2020 au fost digitizate colecții ca: ActivitateaAlbinaBoabe de GrâuBunul economCălăuza noastră, CâmpulConvorbiri literareCosânzeanaCuvântul LiberDrumul SocialismuluiGazeta TransilvanieiGlasul HunedoareiÎnvățătorul de mâineLuceafărulSteagul RoșuSolia, Uzina noastrăVoințaZori noi etc.

Printre colecțiile valoroase digitizate se regăsesc Scânteia, principalul organ de presă al PCR înainte de 1990, și Scânteia Tineretului.

În privința obiectivelor proiectului, managerul instituției, Ioan Sebastian Bara, contactat de Info Cultural a afirmat: „Proiectul Biblioteca digitală Hunedoara se va derula pe o perioadă îndelungată de timp, obiectivul nostru este să digitizăm fondul de periodice și publicații seriale din patrimoniul bibliotecii noastre. Anul acesta vom continua să digitizăm colecțiile Scânteia tineretului, Munca, Sportul popular și Sportul.”

Colecția digitală de periodice a Bibliotecii Județene “Ovid Densușianu” Hunedoara – Deva este la acest moment, alături de Bibliotecile din Arad, Sibiu sau municipiul Cluj-Napoca, printre cele mai bogate. Exceptând Digibuc sau Biblioteca Centrală Universitară „Lucian Blaga” din Cluj Napoca.