Directorul Teatrului de Balet din Sibiu revine pe scenă după 30 de ani

Distribuie

Directorul Teatrului de Balet din Sibiu, Ovidiu Dragoman, va reveni pe scenă joi, 22 iulie, după o pauză de 30 de ani, din cauza crizei cu care se confruntă instituția, care funcționează de la începutul pandemiei cu mai puțin de jumătate dintre dansatori, transmit reprezentanții instituției într-un comunicat.

Dragoman va evolua pe scenă alături de prim-solista Adela Floricioiu, în spectacolul de dans-teatru ”Sînt o babă comunistă!”, după romanul omonim scris de Dan Lungu; coregrafia – Aleisha Gardner, pe muzica lui Cari Tibor.

„Anul acesta al pandemiei ne-a învăţat, pe toţi cred, să apreciem şi să ne bucurăm mai mult de oamenii de lângă noi şi de tot ceea ce iubim cu adevărat. Ne-a învăţat cât de efemeri suntem şi cât de important este să trăim la intensitate maximă fiecare moment şi mai ales să trăim pentru ceea ce iubim. De aproape un an, funcţionăm, la Teatrul de Balet Sibiu, cu mai puţin de jumătate din numărul de dansatori de care am avea nevoie.

Citește și Se redeschid ateliere de creație pentru copii la Teatrul ‘Gong’ din Sibiu, după un an și două luni

În lumina acestei realităţi, într-una dintre şedinţele săptămânale a venit propunerea colegilor mei de a interpreta rolul tatălui în spectacolul ‘Sînt o babă comunistă!’. Repet deja de trei săptămâni alături de Adela Floricioiu, iar gândul revederii publicului mă încarcă şi cu multe emoţii, dar şi cu foarte multă bucurie. E bucurie şi fericire, într-un fel pe care nu îl pot întru totul explica, să pot fi alături, pe scenă, de foarte tinerii şi talentaţii noştri dansatori, de la care ne încărcăm cu toţii cu foarte multă energie”, a declarat directorul Teatrului de Balet din Sibiu, Ovidiu Dragoman.

Ovidiu Dragoman este din anul 1997 director al Casei de Cultură a Municipiului Sibiu. A înfiinţat în anul 2016 Uniunea Artei Coregrafice în România (UNACOR). În anul 2008 înfiinţează Teatrul de Balet Sibiu, prima companie de dans profesionist din România, cu o componenţă internaţională – model preluat, ulterior, de majoritatea instituţiilor de gen din ţară.