Dracula redescoperit: Povești populare pozitive

Aceste povești prezintă o altă față a legendarului Dracula, una în care el este un personaj pozitiv și își folosește puterile pentru a face binele.

Dracula și Poiana Soarelui

Într-o zi senină de vară, Dracula a decis să iasă din castelul său pentru a explora pădurile din împrejurimi. A mers pe un drum neumblat și a ajuns într-o poiană frumoasă, plină de flori și raze de soare. Era cunoscută sub numele de Poiana Soarelui.

În loc să se teamă de lumina soarelui, Dracula a fost surprins de frumusețea peisajului și a hotărât să petreacă timp acolo. A observat o familie de căprioare care se hrăneau cu iarba proaspătă și s-a hotărât să le observe în liniște.

De atunci, Dracula a învățat să aprecieze natura și să-și petreacă timpul în armonie cu animalele și plantele. În acest fel, legenda lui Dracula a devenit una mai puțin înfricoșătoare, iar el a început să fie văzut ca un protector al vieții sălbatice.

Dracula și Festivalul Luminii

Într-un anume an, un festival al luminii a avut loc într-un sat vecin cu castelul lui Dracula. Lumini strălucitoare, făclii și artificii au iluminat întunericul nopții. Curios să afle ce se întâmplă, Dracula a vizitat satul pentru a vedea evenimentul.

Oamenii din sat, în loc să se teamă de el, l-au întâmpinat cu ospitalitate și curiozitate. Dracula s-a alăturat festivităților și, pentru prima dată în mult timp, a simțit că face parte dintr-o comunitate.

Fascinat de această sărbătoare, Dracula a decis să sprijine satul în organizarea festivalului în fiecare an și să împărtășească bucuria luminii cu oamenii care trăiesc în umbra castelului său.

Citește și Călușarii – Povești și legende populare