„Dragoste pe muchie de cuţit” – din 29 septembrie în cinematografe

Filmul „Dragoste pe muchie de cuţit”, o comedie romantico-culinară, ajunge în toate cinematografele din ţară pe 29 septembrie, informează un comunicat al agenţiei de comunicare Magic Maker.

Din distribuţie fac parte, printre alţii, Carmen Tănase, Răzvan Bănică, Ada Galeş, Marian Râlea, Alexandru Pop, Alin Panc, Mirela Zeţa, Cosmin Şofron, Gabriela Popescu, Natalia Mateuţ, Sînziana Sooper, iar regia este semnată de Germain Kanda.

„Ideea de a mixa o temă culinară cu o comedie romantică a venit natural, pentru că mâncarea este elementul care îi aduce pe oameni împreună, le stârneşte curiozitatea şi le oferă o întreagă experienţă pentru toate simţurile. Mâncarea înseamnă bogăţie culturală, diversitate şi tradiţii păstrate cu sfinţenie de sute sau mii de ani. Tot mâncarea este unul dintre cele mai populare subiecte în rândul oamenilor din lumea întreagă – vedem mâncare peste tot, la televizor, în social media, în afişe publicitare, la evenimente, iar asta i-a determinat pe creatorii filmului să fie primii din România care oferă publicului şansa să guste din această experienţă complexă.

Citește și Teatrul unteatru sărbătoreşte 13 ani de la înfiinţare

Elementul inedit, care este şi tema conflictului din film, este o reţetă autentică locală din Transilvania – ursul de mămăligă, reţetă ocrotită de generaţii de aproape 1.000 de ani. Spectatorii filmului ‘Dragoste pe muchie de cuţit’ vor avea ocazia să afle la finalul comediei, pe 29 septembrie, secretul legendarei reţete”, se arată în comunicat.

Filmările, care au durat 15 zile şi au fost făcute în primăvara anului 2023, au avut loc în Deva şi Hunedoara la Conacul Archia, Castelul Lupilor, Parcul Dendrologic Simeria şi Centru Vechi din Deva.

Echipa filmului şi-a dorit şi o promovare turistică a zonelor care să readucă în faţa fanilor din cinematograf frumuseţile României.

„Dragoste pe muchie de cuţit” mai înregistrează o premieră. Marius Moga, prin intermediul casei de producţie DeMoga Music, este pentru prima dată co-producător într-un lungmetraj. Moga a lucrat îndeaproape cu echipa peliculei la muzica ce însoţeşte cadrele din film.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *