Echipa Robotics Club Oradea, premiată la Concursul de robotică de la Tallinn

Echipa Robotics Club Oradea s-a clasat pe locul 3 la proba Mega Sumo, cea mai spectaculoasă şi grea probă din Concursul „Robotex” de la Tallinn, Estonia, cel mai mare concurs de robotică din Europa, ce a avut loc în perioada 25 – 26 noiembrie.

Potrivit unui comunicat al coordonatorului Falviu Birouaş, este pentru prima dată când orădenii sunt prezenţi pe podium în această competiţie internaţională la care au participat peste 2800 de participanţi din 28 de ţări şi adună anual cei mai mari dezvoltatori şi concurenţi din domeniul roboticii.

Echipa orădeană a fost formată din 9 participanţi împărţiţi pe două echipe, la două dintre cele 18 categorii din concurs. Cei 7 studenţi ai Facultăţii de Inginerie Managerială şi Tehnologică Oradea, Departamentul de Mecatronică, au fost însoţiţi de două cadre didactice, Flaviu Birouaş şi ing. Daniel Anton.

„Confruntările dintre roboţii aflaţi în competiţie au fost extrem de rapide, cu meciuri de sub o secundă şi cu forţe de impact zguduitoare. În urma meciurilor, ringul de oţel unde s-au dus luptele, s-a deteriorat după rodajul cu lamele şi roţile roboţilor. Suntem foarte mândri de studenţii noştri, de performanţa în urma multor zile şi nopţi de muncă şi de ingeniozitatea de a rezolva problemele tehnice în timp record,”, a declarat coordonatorul echipei, şef lucrări dr.ing. Flaviu Birouaş.

Citește și Oradea: Clubul Robotics Oradea a câştigat patru premii la competiţia Robochallenge

Tot în luna noiembrie, echipa Robotics Club Oradea a participat la competiţia internaţională RoboChallenge de la Bucureşti, unde a obţinut 4 premii la 3 probe: locul 1 şi locul 2 – proba Humanoid Robot, locul 3 – Humanoid Sumo şi locul 2 – Line Follower Kids.

Robotics Club Oradea este înfiinţat de Facultatea de Inginerie Managerială şi Tehnologică Oradea, Departamentul de Mecatronică şi finanţat de Celestica.

Mai multe detalii despre activitatea celor de la Cercul de Robotică se găsesc pe pagina de Facebook:.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *