Educaţie cinematografică în şcolile din vestul ţării

Asociaţia Culturală Contrasens a pregătit pentru anii 2022 – 2024 un program amplu de proiecţii de film, intitulat „CinEd”, ateliere pentru elevi şi formări pentru profesori, structurat pe educaţie cinematografică şi care este destinat copiilor şi tinerilor cu vârste cuprinse între 6 ani şi 19 ani, informează un comunicat de presă.

Programul începe în luna octombrie cu şase proiecţii de film organizate la Cinema Victoria, cu un program de retrospectivă dedicat regizorului Rainer Werner Fassbinder, în luna noiembrie, organizat împreună cu Centrul Cultural German Timişoara, dar şi cu o serie de ateliere de educaţie cinematografică în şcoli şi cu sesiuni de formare pentru cadre didactice.

„Ne-am propus ca până la finalul acestui an şi în anul care urmează să aducem cât mai mulţi tineri la cinema. Scopul nostru este să încurajăm tinerii din Timişoara şi judeţ să descopere bogăţia şi diversitatea filmului european, dezvoltând în acelaşi timp capacitatea pentru gândirea critică şi cunoaşterea conceptelor de limbaj cinematografic. Proiecţiile de film vor fi urmate de ateliere de educaţie cinematografică organizate în şcolile înscrise în program”, declară Andrea Reisz, director program CinEd Romania.

Citește și UBB Cluj-Napoca sărbătoreşte 150 de ani de învăţământ universitar în limba maghiară

Participarea la toate activităţile din cadrul programului este gratuită. Profesorii care doresc să se înscrie în programul CinEd pentru a participa cu clasa la proiecţiile de film sau la ateliere, în anul şcolar 2022 – 2023, sunt invitaţi să completeze formularul: https://forms.gle/KJWmdX9o252ZB3UF6.

Profesorii care vor să fie implicaţi în proiect şi care sunt interesaţi în folosirea filmului şi a educaţiei cinematografice la clasă se pot înscrie la sesiunile de formare organizate de Asociaţia Culturală Contrasens în datele de 28 octombrie (sesiune formare online) şi 29 octombrie (sesiune formare la sediul asociaţiei). 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *