Elena Băsescu s-a angajat în presă

Potrivit Ziare.com, fiica fostului președinte Traian Băsescu s-a angajat la Aleph News, trustul de presă deținut de Adrian Sîrbu. Elena Băsescu ar urma să scrie știri, conform sursei citate. Informația a fost confirmată pe surse și de Paginademedia.ro.

Elena Băsescu a fost europarlamentar între 2009 și 2014, iar în 2016 s-a angajat la Camera de Comerț și Industrie, la departamentul de Relații Internaționale.În decembrie 2020, a candidat la alegerile parlamentare, deschizând lista PMP Constanța pentru Camera Deputaților. Cu toate acestea, PMP nu a reușit să atingă procentul necesar pentru a intra în Parlament.

Elena Băsescu absolvit Facultatea de Relații Comerciale Financiar Bancare Interne și Internaționale, Universitatea Româno-Americană, București (1999-2004) și are o diplomă de master în științe politice, Școala Națională de Studii Politice și Administrative.

Citește și Încrederea în presa din România a scăzut în 2022 cu 11 procente faţă de anul 2020, conform Digital News Report

În martie 2009, Elena Băsescu a demisionat din PD-L și a candidat ca independentă sub brandul electoral EBa, care a fost aprobat de BEC. A obținut la alegerile europarlamentare 4,22% din voturi, care i-au asigurat locul în Parlamentul European.

După ce duminică 7 iunie 2009 fiica cea mică a fostului președinte a aflat că a fost aleasă ca independentă, s-a reînscris imediat în PDL, primind în aceeași zi de la Monica Iacob-Ridzi documentele necesare pentru a redeveni membru PDL, gata completate.

Elena Băsescu s-a angajat în 2016 la Camera de Comerț și Industrie, la departamentul de Relații Internaționale și are un salariu net de 3.000 lei. În 2020 candidează la alegerile parlamentare de pe 6 decembrie, deschizând lista PMP Constanța pentru Camera Deputaților.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *