Eveniment special în memoria solistei Maria Macsim, la Opera Naţională Română Iaşi

Opera Naţională Română Iaşi va găzdui săptămâna viitoare un eveniment special organizat de artiştii instituţiei în memoria solistei Maria Macsim, care a decedat în decembrie 2020.

Potrivit unui comunicat de presă, marţi seara, de la ora 18,30, în foaierul Operei ieşene, va avea loc un recital de operă susţinut de soliştii Eduard Benedic, Diana Penişoară, Diana Bîlcu, Simona Sanduleac, Magda Dornianu, Anastasia Voleanski, Cristina Simionescu-Fântână, Oana Andreea Severin, Johanna Rusu şi Alexandru Radu Petrescu. Ei vor fi acompaniaţi la pian de Cezara Petrescu, Vasilica Stoiciu-Frunză şi Constantina-Emilia Stoica. În cadrul evenimentului va fi lansat volumul „Mezzosoprana Maria Macsim – Portret în sunete”, îngrijit de Elena Hereş, sora regretatei soliste, şi tipărit de Editura Sedcom Libris.

„Maria Macsim a fost nu doar o solistă de prim plan sau un cadru didactic universitar apreciat, ci şi un om deosebit, o colegă de excepţie. Evenimentul de pe 12 iulie este un omagiu pe care îl aducem unei artiste a cărei absenţă este simţită din plin de tot colectivul nostru”, a declarat managerul interimar al Operei Naţionale Române din Iaşi, Andrei Fermeşanu.

Conform sursei citate, intrarea la eveniment va fi liberă, în limita locurilor disponibile. 

Citește și Opera Naţională Română din Iaşi organizează o gală dedicată sopranei Mioara Cortez

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *