Evenimente dedicate aniversării a 100 de ani de la încoronarea regelui Ferdinand şi a reginei Maria, la Muzeul Naţional Cotroceni

Tururi ghidate dedicate regelui Ferdinand şi reginei Maria şi a modului în care destinul celor doi monarhi se împletește cu cel al Palatului Cotroceni vor fi organizate sâmbătă, 26 martie, între orele 9.00 – 17.00, la Muzeul Naţional Cotroceni.

Pe întreg parcursul anului 2022, Muzeul Naţional Cotroceni va desfăşura evenimente destinate marcării a 100 de ani de la Încoronarea de la Alba Iulia. O atenţie specială va fi acordată transmiterii informaţiei istorice copiilor, într-o manieră accesibilă şi atractivă pentru aceştia.

Tururile ghidate cu tematică inspirată de Sărbătoarea Încoronării sunt primele din această serie de manifestări adresate cu precădere publicului tânăr.

În luna aprilie, va fi lansată a nouă ediţie a concursului de arte vizuale „Cotroceni Creativ Junior”, competiţie la care se pot înscrie, anul acesta, tinerii din ciclul gimnazial şi liceal. Totodată, cei mici vor avea ocazia să participe, în lunile iulie – august, la Cotroceni Summer School, un proiect de educaţie non-formală.

Vizitarea se face pe bază de programare, la adresa de e-mail vizitare@muzeulcotroceni.ro sau la numerele 021.317.31.07 / 0725.518.381, cu cel puțin 24 de ore înainte.

Citește și Instituțiile culturale își deschid porțile pentru refugiații din Ucraina și le oferă oferă posibilitatea de vizitare gratuită 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *