Evenimentul de închidere a Bienalei Internaționale de Arte Grafice „Constantin Brâncuși”

Vineri, 30 septembrie, ora 18,00, Muzeul Național Constantin Brâncuși vă invită să participați la evenimentul de închidere a Bienalei Internaționale de Arte Grafice „Constantin Brâncuși”, unde vor fi vernisate lucrările trimise în concurs. 

Juriul, al cărui președinte a fost Ovidiu Ionescu, artist plastic, conferențiar universitar la Universitatea de Arte din  București, a selectat peste 80 de lucrări care vor putea fi văzute în cadrul evenimentului din 30 septembrie. 

Totodată, în cadrul unui parteneriat pe care Muzeul Național „Constantin Brâncuși” l-a încheiat cu Compania Română Poșta Română, au fost tipărite, la Fabrica de timbre, 6 tipuri de cărți poștale având pe avers lucrări premiate în cadrul Bienalei. 

Seara de vineri, 30 septembrie  se va încheia cu un recital de muzică medievală susținut de trupa „Nomen est Omen”, un proiect muzical coordonat de criticul de artă Mihai Plămădeală. 

Partenerii acestui eveniment sunt: Uniunea Artiștilor Plastici din România, Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași, Fundația „Inter-Art” Aiud și Asociația Culturală „Nomen Est Omen” București, Compania Națională Poșta Română, Instituția Prefectului județul Gorj și Primăria Municipiului Târgu Jiu. 

Citește și Artista franceză ORLAN își va lansa cartea în Sala Auditorium a Muzeului Național de Artă al Românie

Echipa organizatorică este formată din: Denisa ȘUȚĂ – manager al Muzeului Național „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu, ZuZu CARATANASE – artist plastic, conf. univ. dr. la Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași,  Ștefan BALOG -artist plastic, Președinte al Fundației „Inter-Art” Aiud,  Ovidiu IONESCU- artist plastic, conf. univ. dr. la Universitatea Națională de Arte din București și  Florin STOICIU- artist plastic, prof. univ. dr. la Universitatea „Ovidius” din Constanța.

După încheierea Bienalei, va fi editat catalogul expoziției însoțit de texte critice semnate de către domnul academician Răzvan THEODORESCU – Vicepreședinte al Academiei Române, prof. univ. dr. habil. dr.h.c. și Președinte de Onoare al bienalei  și de către domnul Mihai PLĂMĂDEALĂ- doctor în arte vizuale și unul dintre cei mai importanți critici de artă din România

Bienala Internațională de Arte Grafice „Constantin Brâncuși” este prima și singura bienală internațională de grafică din regiunea Olteniei și are ca obiectiv principal să se dezvolte sistematic și să devină una din cele mai importante manifestări din cadrul internațional.