Expoziția ”Barbara Klemm. Lumină şi întuneric. Fotografii din Germania”, se deschide joi

Expoziţia itinerantă „Barbara Klemm. Lumină şi întuneric. Fotografii din Germania” se va deschide joi, la Palatul Dacia-România, în cadrul muzeului Art Safari.

Potrivit unui comunicat al Ambasadei Germaniei la Bucureşti, expoziţia Barbarei Klemm, unul dintre cei mai importanţi fotografi germani, impresionează cu fotografii alb-negru ale Germaniei divizate şi reunificate, care au devenit „simboluri ale istoriei contemporane”.

Aceasta include portrete ale unor personalităţi din politică, economie şi artă, precum şi instantanee ale unor oameni în situaţii cotidiene sau excepţionale.

În plus, expoziţia este completată de fotografii exclusive realizate de Barbara Klemm în timpul călătoriilor sale prin România în anii 1972, 1973 şi 1991.

„Această expoziţie, cu fotografii impresionante din Germania şi România, reprezintă un alt punct culminant al programului nostru cultural foarte divers, cu evenimente culturale de diferite genuri, pe care vi le prezentăm în acest an în colaborare cu numeroşi parteneri români şi germani. 2022 este un an cu totul special pentru relaţiile noastre bilaterale: aniversăm 30 de ani de la încheierea Tratatului de prietenie româno-german, care stă la baza strânsei noastre prietenii şi parteneriatului nostru în Europa. Relaţiile noastre culturale strânse şi diverse reprezintă un element principal al acestui parteneriat şi îl însufleţesc”, afirmă ambasadorul Germaniei la Bucureşti, dr. Peer Gebauer.

Barbara Klemm combină în fotografiile sale documentarea şi inspiraţia artistică din cei 40 de ani de activitate, creând astfel ceva unic în lumea presei şi a fotografiei artistice germane, precizează sursa citată.

Expoziția, care va putea fi vizitată până pe 7 august, a fost realizată de Ambasada Germaniei la Bucureşti în colaborare cu Institutul pentru Relații Externe şi Art Safari, cu sprijinul Goethe-Institut şi al Institutului Cultural Român.

Citește și Noul sezon expozițional la Muzeul Naţional de Artă Contemporană din Bucureşti, lansat pe 26 mai