Expoziția Chipuri şi cămeși, din 30 martie, la Muzeul Național al Țăranului Român

Chipuri şi cămeși nu este doar o alăturare fericită de cuvinte, este un demers expoziţional care se supune unui dublu discurs – unul ştiinţific, realizat prin cercetarea etnografică a portului popular din Ţările Maramureşului, iar celălalt, artistic, realizat prin alăturarea la semnele şi însemnele cusute pe cămăşi a chipurilor care spun poveşti din vremuri de demult, surprinse de artistul fotograf Gabriel Motica în peregrinările sale prin Maramureşul nostru drag. Aceste chipuri alăturate cămeşilor, expuse sub forma unor îngeri în zbor, sunt legătura între cosmic şi terestru, între trecut şi prezent, dar, mai ales, o cale spre viitor”, se arată într-un comunicat al muzeului..

Evenimentul este organizat de Muzeul Judeţean de Etnografie şi Artă Populară Maramureş, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Maramureş şi Muzeul Naţional al Ţăranului Român.

Expoziţia va putea fi vizitată până pe 30 aprilie, de marţi până duminică, între orele 10,00 şi 18,00. Lunea este închis.

Preţul biletului de intrare este 8 lei pentru adulţi, 4 lei pentru pensionari şi 2 lei pentru elevi şi studenţi, posesori ai cardului Euro 26, în vârstă de până la 30 de ani, persoanele adulte cu handicap mediu sau uşor.

Citește și Muzeul Olteniei din Craiova va deveni muzeu național