Expoziţia de fotografie subacvatică „Secretele apelor” – din 22 martie, la Muzeul Antipa

Expoziţia temporară de fotografie subacvatică „Secretele apelor”, care oferă vizitatorilor, pentru prima dată în România, şansa de a „se scufunda” în bogăţia patrimoniului cultural subacvatic al lacurilor din ţara noastră, se va deschide vinerea viitoare (22 martie), la Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa”.

Fotografiile din expoziţie aduc la suprafaţă biodiversitatea complexă a lacurilor, dezvăluindu-ne din secretele unei lumi inaccesibile multora dintre noi, informează Muzeul Antipa, într-un comunicat.

„Secretele apelor” doreşte să vină în sprijinul eforturilor de conservare a speciilor acvatice şi a habitatelor acestora, evidenţiind potenţialul acestor ecosisteme şi contribuind la o înţelegere mai bună a acestora.

În programul Zilei Mondiale a Apelor este inclusă vizitarea gratuită a expunerii permanente a Muzeului (10,00 – 18,00), deschiderea expoziţiei „Secretele apelor”, cu participarea curatorului expoziţiei, Ruxandra Niţescu şi a fotografului Cristi Mitrofan, autorul lucrărilor expuse (11,30) şi o întâlnire cu Cristi Mitrofan, scafandru fotograf, certificat pentru explorări în peşteri scufundate şi câştigător al Trofeului SpeoArta (16,00).

Organizat împreună cu Primăria Municipiului Bucureşti, Direcţia de Mediu – Serviciul Ecologie Urbană, evenimentul, dedicat Zilei Mondiale a Apelor, face parte din proiectului „Casa Pământului”.

Expoziţia va rămâne în circuitul de vizitare a Muzeului până pe data de 12 mai.

Citește și Guvernul va împrumuta 209.000.000 euro pentru proiectul „Temelii culturale”