Expoziţie dedicată genocidului romilor – de miercuri, la MNŢR

„Gelem, Gelem, Samudaripen”, o expoziţie comemorativă dedicată Zilei Internaţionale a Comemorării Genocidului Romilor din perioada Holocaustului, semnată de pictorul Eugen Raportoru, va fi vernisată miercuri, de la ora 18,00, la Muzeul Naţional al Ţăranului Român.

Potrivit unui comunicat al MNŢR, expoziţia, organizată de Centrul Naţional de Cultură a Romilor – Romano Kher şi instituţia gazdă, este curatoriată de Cătălina Olteanu şi coordonată de Ilina Schileru, cu un text de Anda Petrache.

În cadrul expoziţiei, pe 2 august, de la ora 17,30, publicul este invitat la un concert de muzică creştină.

Eugen Raportoru este primul artist român de etnie romă care reprezintă Pavilionul  Colateral Rom la Bienala de la Veneţia, într-o expoziţie personală, deschisă publicului internaţional între 23 aprilie şi 27 noiembrie 2022, la Instituto Veneto di Lettere, Scienze ed Arti, organizată de European Institute of Arts and Culture.

Cu o bogată activitate de expoziţie şi o ascensiune atipică, Eugen Raportoru este un artist prolific şi extrem de activ pe scena locală, cât şi internaţională (Ambasada Română la Stockholm, Royal College şi Vatican – participări de grup), arată sursa citată. 

Citește și Primul ghidaj al expoziţiei ”Nostalgie. Amintire. Regăsire” va avea loc miercuri la Muzeul Naţional de Artă al României