Expoziţie dedicată Unirii Principatelor Române, la Muzeul Naţional Cotroceni

Drapele folosite de armata română unificată precum şi detalii decorative şi obiecte din vestimentaţia ofiţerilor şi soldaţilor diverselor arme conturate în perioada 1859 – 1860, obiecte din patrimoniul Muzeului Militar Naţional „Regele Ferdinand I”, vor putea fi văzute la Muzeul Naţional Cotroceni într-o expoziţie ce marchează 164 de ani de la Unirea Moldovei cu Ţara Românească sub conducerea domnitorului Alexandru Ioan Cuza.

Totodată, vizitatorii vor avea ocazia să vadă obiecte de patrimoniu ce fac parte din expoziţia permanentă a Muzeului Naţional Cotroceni – panouri foto-documentare, documente (copia firmanului de recunoaştere din partea sultanului Abdul Aziz a dublei alegeri a lui Alexandru Ioan Cuza; ceremonialul curţii domnitorului Alexandru Ioan Cuza), fotografii de epocă, însemne militare, medalii şi decoraţii, sabia de paradă primită în dar de domnitor de la principele sârb Mihail Obrenovici, trusa de voiaj a doamnei Elena Cuza, tacâmuri şi veselă cu cifra domnitorului Alexandru Ioan Cuza expuse pentru a reface atmosfera de curte de la Palatul Cotroceni.

Alexandru Ioan Cuza şi soţia lui, doamna Elena Cuza, au avut drept reşedinţă de vară palatul domnesc de la Cotroceni, pe care l-au reamenajat începând din 1862, prin reparaţii, dotări, redecorarea interioarelor cu mobilier nou şi obiecte ambientale în stilurile la modă, unele provenite din manufacturi occidentale, în special de la Paris.

Vizitarea Muzeului Naţional Cotroceni în data de 24 ianuarie se face doar pe bază de înscrieri, în limita locurilor disponibile, până la 20 ianuarie, ora 14.00.

Copiii şi tinerii cu vârsta până în 16 ani beneficiază de intrare gratuită.

Înscrierile se pot face pe email la adresa vizitare@muzeulcotroceni.ro, sau la numerele de telefon 021-317.31.07 sau 0725.518.381. Un reprezentant al muzeului va confirma înscrierea.

La intrarea în muzeu se va prezenta un act de identitate în original (C.I. sau paşaport).

Citește și Prima şi ultima fotografie ale lui Mihai Eminescu, expuse la Palatul Cesianu-Racoviţă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *