Expoziție despre epidemiile care au afectat Țările Române de-a lungul timpului, la Muzeul Național de Istorie

Muzeul Național de Istorie a României (MNIR), în parteneriat cu Arhivele Naționale ale României (ANR) și Asociația „Dar Development”, anunță deschiderea expoziției foto-documentare ,,Epidemii în istoria Țărilor Române. Mărturii documentare’’.

Evenimentul va avea loc joi, 28 octombrie, începând cu orele 11ꓽ00, la sediul muzeului din Calea Victoriei nr. 12, București. Având în vedere situația sanitară din țară, vernisajul se va desfășura în cadru restrâns, fără public, fiind transmis live pe paginile oficiale de Facebook ale instituțiilor organizatoare.

În contextul pandemic actual, prin intermediul acestei expoziții vizitatorii vor putea să descopere, cu ajutorul documentelor de arhivă, alte episoade epidemice care au avut loc în spațiul românesc, precum și modul în care acestea au fost depășite în trecut.

Citește și Patrimoniul Muzeului Judeţean din Baia Mare, promovat prin proiectul atelier „Artă-mă!”

Documentele expuse surprind modul în care instituțiile vremii au răspuns provocărilor acestor boli, metodele de stopare și urmele pe care acestea le-au lăsat în societate.

Expoziția este realizată cu ocazia aniversării a 190 de ani de existență a Arhivelor Naționale ale României, depozitare ale memoriei trecutului, care păstrează mărturii documentare încă din veacul al XII-lea, și va fi deschisă la Muzeul Național de Istorie a României în perioada 28 octombrie – 7 noiembrie 2021, putând fi vizitată de miercuri până duminică, între orele 10:00 – 18:00 (program de vară), respectiv 09:00 – 17:00 (program de iarnă), cu respectarea măsurilor de protecție sanitară aflate în vigoare.