Festivalul „25 de ore de teatru non-stop” revine după doi ani de pandemie

Festivalul „25 de ore de teatru non-stop” revine după doi ani de pandemie, sâmbătă, la Sibiu, cu 21 de evenimente care vor avea loc pe parcursul weekendului, informează un comunicat de presă al organizatorilor.

„După doi ani de pandemie şi o perioadă lungă de restricţii, Festivalul „25 de ore de teatru non-stop”, care începe sâmbătă, 24 septembrie 2022 la Sibiu, redă oraşului efervescenţa culturală de altădată. Timp de 25 de ore, sibienii se vor putea bucura de nu mai puţin de 21 evenimente (spectacole de teatru, concerte, ateliere etc.), care vor avea loc atât outdoor, la Grădina BIS, cât şi indoor, în locaţii precum Sala Thalia, Teatrul GONG Sibiu, Biblioteca ASTRA Sibiu, Atrium Cafe etc.

Printre companiile scenei independente de teatru din România, pe care cea de-a 12-a ediţie a maratonului teatral le aduce la Sibiu, se numără Teatrul de Artă Bucureşti, Reactor Cluj, Playhood Bucureşti, Teatrul Godot, Replika, Green Hours, unteatru. Maratonul teatral, care va avea avea loc în acest an pe 24 şi 25 septembrie, va fi urmat de un epilog, în perioada 28 septembrie – 2 octombrie 2022″, se arată în comunicat.

Citește și Podul Minciunilor din Sibiu intră în reparații

Organizatorii, Asociaţia BIS şi BIS TEATRU, promovează de zece ani, artiştii tineri, independenţi. Ediţia de anul acesta va avea în centru arta teatrului ca mijloc al acceptării, a includerii celor stigmatizaţi, marginalizaţi.

Toate cele 27 de abonamente puse în vânzare pentru ediţia din acest an a maratonului teatral s-au vândut în primele zile în care au fost puse în vânzare. Biletele pentru spectacolele din programul acestei ediţii, atât pentru spectacolele din cadrul maratonului, cât şi pentru spectacolele incluse în programul epilogului festivalului, pot fi cumpărate de pe site-ul iabilet.ro sau în seara spectacolelor, de la intrare, în limita locurilor rămase disponibile.