Festivalul Antante Buzău devine festival internaţional de artă stradală. Anul acesta, timp de trei zile, între 24 şi 26 mai publicul va avea acces gratuit la spectacole stradale, teatru de păpuşi, circ contemporan, magie, concerte, zone de relaxare şi multe alte surprize, anunţă organizatorii.
Anul acesta, organizatorii se aşteaptă la peste 20.000 de participanţi care se vor putea bucura, in premiera, de spectacole premiate la nivel global. Bulevardul Nicolae Bălcescu va fi gazda unor momente artistice inedite susţinute de artişti naţionali, dar artişti de renume internaţional.
„Festivalul Antante Buzău a fost înfiinţat în anul 2021, din dorinţa de a oferi publicului tânăr din Municipiul Buzău o experienţă culturală diferită şi un loc de întâlnire pentru comunitate. În cei 4 ani de existenţă, festivalul a adus în prim-plan cei mai importanţi artişti de stradă din România, a consolidat publicul şi a devenit o prezenţă atipică în peisajul cultural al Buzăului. Din acest an, Festivalul Antante Buzău devine festival internaţional, atrăgând artişti din toate colţurile lumii la cea de-a patra ediţie .
Prin această schimbare, Buzăul intră în rândul oraşelor europene care găzduiesc festivaluri de stradă, oferind un concept unic, o locaţie accesibilă tuturor şi un public foarte primitor. ANTANTE devine astfel unul dintre cele mai importante festivaluri de stradă din România. Ne dorim ca acest festival să devină un punct de atracţie pentru oraşul Buzău, un motor puternic pentru economie şi viaţa culturală locală”, a declarat Ştefan Craiu, directorul festivalului.
Citește și Concursul național de creație „Călanul Cultural” – ediția a II-a – are loc în octombrie
Ediţia din acest an a Festivalul Antante Buzău are ca scop promovarea valorilor culturale şi artistice prin intervenţie directă în comunitate.
The Great Wolynski. După succesul de anul trecut, Mauro, artist stradal cu o carieră impresionantă, prezent în festivaluri de peste 38 de ţări din întreaga lume, revine la Antante pentru a face spectacol.
Un maestru al magiei, German Copini, cu peste 93 de festivaluri în peste 30 de ţări în portofoliu, vine pentru prima dată în România, direct din Chile.
Barbarossa Samba Group este una dintre cele mai cunoscute formaţii de toboşari din România, cu o prezenţă impresionantă în festivalurile din întreaga lume.
Pentru prima dată în România, Gilad Shatabay este un artist cu o experienţă vastă în teatru, circ şi dans, care va încânta publicul cu spectacole nonverbale şi pline de umor. Gilad a susţinut sute de spectacole în 23 de ţări diferite.
Mario Fresh, artist apreciat de generaţia sa, vine la Buzău.