Festivalul de reconstituire istorică „Zilele Columnei”, în perioada 17-18 septembrie

A doua ediţie a festivalului reconstituire istorică daco-romană „Zilele Columnei” va fi organizată la Bucureşti, în perioada 17-18 septembrie, de Asociaţia Terra Dacica Aeterna şi Muzeul Naţional de Istorie a României.

Ca şi la ediţia de anul trecut, perioada festivalului a fost aleasă pentru a coincide cu ziua de naştere a împăratului Traian, respectiv 18 septembrie.

Evenimentul va avea loc în zona adiacentă intrării principale în clădirea Muzeului Naţional de Istorie a României, aflată pe Calea Victoriei nr. 12. Membrii Asociaţiei Terra Dacica vor aduce aici la viaţă elemente civile şi militare ale perioadei antice.

În zilele de 17 şi 18 septembrie, în cadrul mai multor ateliere meşteşugăreşti, publicul va putea vedea cum se produceau cămăşile de zale sau cum se prelucrau lemnul, osul sau pielea. Participanţii vor avea ocazia să deguste şi o serie de reţete culinare antice, autentice. Nu în ultimul rând, vor avea loc demonstraţii militare, prin intermediul cărora publicul se va familiariza cu formaţiile de luptă romane sau cu armele dacilor.

Citește și Prețuite de daci și romani, uitate de români – Băile Aquae – Călan

Ediţia din acest an a festivalului va cuprinde şi reconstituirea unui proces roman, ritualuri antice şi lupte de gladiatori.

În cadrul festivalul, aproximativ 30 de elevi din gimnaziu, coordonaţi de profesorii Teach for Romania, vor avea parte de o “Lecţie de Istorie Vie” susţinută de către membrii Asociaţiei Terra Dacica Aeterna şi angajaţii Muzeului Naţional de Istorie a României. Printre altele, personalul Muzeului va organiza o micro-expoziţie  cu artefacte antice, care au fost replicate în scop educativ de către membrii Terra Dacica Aeterna. La finalul lecţiei, tinerii vor participa la un concurs de tip „treasure hunt”, urmând să primească premii constând în rechizite şi cărţi cu tematică istorică. Acestea din urmă vor fi asigurate mulţumită sponsorizării oferite de Bookster.

Festivalul de reconstituire istorică “Zilele Columnei” nu ar putea avea loc fără sprijinul Asociaţiei Coolturală „Nouă ne Pasă”.

Citește și Un reportaj despre Mariupol premiat la festivalul Visa pour l’image

Programul festivalului:

Sâmbătă, 17 septembrie, Muzeul Naţional de Istorie a României
10:00-18:00, ateliere meştesugăreşti
13:30-14:00, ritualuri romane şi lupte de gladiatori
17:00-17:30, demonstraţii militare

Duminică, 18 septembrie, Muzeul Naţional de Istorie a României
10:00-16:00, ateliere meştesugăreşti
12:00-12:30, reconstituirea unui proces roman
13:30-14:00, lupte de gladiatori
15:00-15:30, demonstraţii militare

📢 Vrem să auzim părerea ta!

Deși comentariile pe site sunt închise, conversația continuă pe pagina noastră de Facebook. Fie că vrei să discuți mai mult despre subiectul articolului, să pui întrebări sau pur și simplu să te alături comunității noastre, te așteptăm cu drag!

👉 Urmărește-ne pe Facebook