Festivalul Enescu – Accesul la concerte este condiţionat de certificatul verde sau de un test rapid antigen negativ

Singura modificare cu privire la accesul la concertele din ultimele zile ale Festivalului ‘Enescu’, în urma creşterii ratei de infectare la 3,3 la mie, este legată de necesitatea prezentării certificatului verde sau a unui test rapid antigen negativ la intrarea în toate sălile unde au loc evenimentele, informează organizatorii festivalului.

Potrivit unui comunicat transmis miercuri AGERPRES, având în vedere faptul că miercuri, rata de infectare a ajuns la 3,3 la mie, potrivit cadrului legal în vigoare, urmează ca autorităţile competente să decidă modificarea condiţiilor de acces la evenimentele culturale din Bucureşti.

Festivalul ‘Enescu’ va respecta întru totul deciziile care vor fi luate şi, în pregătirea implementării lor, informează publicul că:

* Potrivit cadrului legal în vigoare, singura modificare cu privire la accesul la concertele din ultimele zile ale Festivalului ‘Enescu’ este legată de necesitatea prezentării certificatului verde sau a unui test rapid antigen negativ la intrarea în toate sălile unde au loc evenimentele noastre. Până acum, această condiţie era cerută doar la intrarea în sălile Ateneu şi la Auditorium.

Citește și Expoziţie de fotografie In Memoriam Ion Caramitru, vernisată la Teatrul Naţional „Mihai Eminescu” din Chişinău

* Scăderea limitei locurilor care pot fi de ocupate de către public la 50% nu afectează niciun concert al Festivalului ‘Enescu’ rămas în program şi, implicit, nici pe spectatori, deoarece vânzarea de bilete la aceste evenimente nu a depăşit 50% din sală.

* Masca va fi în continuare obligatorie, iar spectatorii sunt rugaţi să o poarte corect, pe nas şi pe gură, pentru a evita riscul de infectare.

Organizatorii precizează că vor anunţa publicul când şi cum vor fi implementate noile măsuri de acces, imediat ce acestea vor fi luate de autorităţile competente.