Festivalul Inimilor aduce pe scenă 30 de ansambluri de pe trei continente

Festivalul Inimilor va aduce, pe scena Grădinii de Vară din Parcul Rozelor din Timişoara, un nou regal folcloric cu artişti din întreaga lume, în perioada 6 – 10 iulie, deschizând, ca în fiecare an, punţi spre noi culturi şi prietenii, au anunţat, luni, organizatorii.

„Ce-a de-a XXXI-a ediţie a Festivalului Inimilor revine după doi ani de pauză datoraţi pandemiei. Evenimentul va reuni 30 de ansambluri din 11 ţări de pe trei continente, care vor participa la sărbătoarea coregrafiei folclorice mondiale”, a transmis, luni, Biroul de presă al Primăriei Municipiului Timişoara.

Evenimentul este unul cu tradiţie, înscris pe agenda Capitalei Culturale Europene 2023, fiind organizat de Primăria Municipiului Timişoara, prin Casa de Cultură a Municipiului.

În mod tradiţional, artiştii participanţi la festival vor prezenta o paradă a porturilor populare din ţările şi zonele pe care le reprezintă, după ce vor depune la Monumentul Crucificării din faţa Catedralei Mitropolitane, ridicat în memoria martirilor Revoluţiei din 1989 de la Timişoara, o coroană de flori. Parada portului popular va urma apoi traseul tradiţional, spre Opera Naţională Română Timişoara – Primărie – Parcul Rozelor.

Festivalul Inimilor este primul eveniment românesc înscris în calendarul Comitetului Internaţional de Organizare a Festivalurilor Folclorice, aflat sub patronajul UNESCO. 

Citește și Festivalul Cetăţilor Dacice, reluat după doi ani