Festivalul internaţional al filmului pentru copii şi tineret ”WonderFest”, în perioada 19 – 23 septembrie

Festivalul internaţional al filmului pentru copii şi tineret „WonderFest” se desfăşoară în perioada 19 – 23 septembrie, la Constanţa, în Centrul Multifuncţional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”.

Evenimentul este organizat de Primăria Municipiului Constanţa şi Uniunea Ziariştilor Profesionişti din România, cu susţinerea Consiliului Judeţean Constanţa, Asociaţia de Dezvoltare Durabilă Constanţa şi Pro Familia.

În cadrul Festivalului ”WonderFest”, vor susţine concerte trupele Folk Frate şi Pro Consul (19 septembrie) şi artiştii Magda Puşkaş, Andrei Păunescu, Mihai Napu, Vanghele Gogu, Ioan Onişor (23 septembrie), anunţă organizatorii.

Intrarea este liberă la toate filmele, atelierele şi concertele din festival.

”WonderFest” stă sub semnul educaţiei pentru artă şi pentru o viaţă socială lipsită de agresivitate.

”Sunt opt filme în concurs, lungmetraje, scurtmetraje şi de animaţie, produse doar în ultimii doi ani, ce au ca tematică vârsta copilăriei. Sunt poveşti deosebite, cu rol de introspecţie asupra privitorilor, difuzate în premieră în România. Filmul Alfons Jitterbitt – Class Trip Chaos!/Haos în excursie cu şcoala – producţie 2022, Germania, va fi lansat la WonderFest, aşadar, în premieră internaţională. Lungmetrajul va fi vizionat împreună cu regizorul Mark Schlichter şi producătoarea Nicole Kellerhals, care vor fi prezenţi în sală şi vor răspunde, la final, întrebărilor spectatorilor”, informează organizatorii.

Citește și Tulcea: Festivalul internaţional de film KINOdiseea, între 22 şi 25 septembrie

„Micii mari” pasionaţi de film pot participa la un concurs de creaţie de film, în cadrul secţiunii speciale a festivalului intitulate Snapshots. Pentru această secţiune, copiii sunt invitaţi să transmită organizatorilor filme realizate de ei, cu telefonul sau tableta, având ca tematica „Minunea Albastră”.

Festivalul „WonderFest”, aflat, în acest an, la a cincea ediţie, a instituit regula ca Marele Premiu să fie acordat de un juriu format exclusiv din copii. La Constanţa, WonderFest va avea cel mai numeros juriu al copiilor dintre toate ediţiile: va fi format din 100 de elevi din Constanţa. Juriul profesioniştilor din cinematografie va decerna premiile pentru Cel mai bun film, Cel mai bun regizor, Cel mai bun scenariu, Cea mai bună imagine, Cea mai bună interpretare a unui copil actor.