Festivalul Internaţional „Ciprian Porumbescu” se va desfășura în perioada 2 – 5 iunie

Seria evenimentelor culturale de amploare din această vară va debuta cu Festivalul Internaţional „Ciprian Porumbescu”, ce se va desfăşura în perioada 2 – 5 iunie la Stupca şi Suceava, a anunţat luni vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Suceava, Niculai Barbă.

Festivalul Internaţional „Ciprian Porumbescu” este organizat de Centrul Cultural ”Bucovina”, proiectul iniţiat de CJ Suceava fiind realizat cu sprijinul Ministerului Culturii.

Premiile, acordate în moneda naţională la cursul oficial BNR şi impozitate conform legislaţiei în vigoare, vor fi între 1.000 şi 5.000 de euro.

„Acest festival va fi cea mai mare manifestare culturală a verii din România. Vom avea foarte multe surprize, de la juriul internaţional şi până la faptul că avem în program şi o componentă de creaţie. Este un lucru extrem de important şi deja avem lucrări înscrise din întreaga lume”, a spus Barbă.

Potrivit vicepreşedintelui CJ Suceava, calendarul acţiunilor din această vară va fi plin de evenimente culturale de top şi oferte turistice „de poveste”.

În luna iunie, de hramul Sucevei, va fi organizată o nouă ediţie a Târgului de Sânziene, în care vor fi promovate meşteşugurile şi tradiţiile din judeţ, sub marca „Produs în Bucovina”, iar pe 24 iunie va începe şi ediţia din acest an a Programului Ştefanian, ce se încheia pe 2 iulie cu un pelerinaj la Mănăstirea Putna.

Citește și Costel Alexe anunță începerea investigațiile arheologice pe tronsonul Pașcani-Suceava al Autostrăzii A7

„În această vară vom organiza o altă ediţie a Festivalului Întâlniri Bucovinene, la Câmpulung Moldovenesc, şi să sperăm că acest conflict din Ucraina nu va influenţa amploarea acestui eveniment în ceea ce priveşte numărul de participanţi”, a spus Niculai Barbă.

Totodată, Festivalul de Artă Medievală „Ştefan cel Mare” din Cetatea de Scaun a Sucevei va avea loc în perioada 11-14 august, inclusiv cu parada medievală.

„Având în vedere succesul ediţiilor anterioare ne pregătim să îl organizăm în aşa fel încât să fie peste ediţia din anul 2019, când parada medievală de la Suceava a fost una dintre cele mai mari din Europa, iar festivalul a devenit cel mai important din ţară, depăşindu-l pe cel din Sighişoara”, a arătat vicepreşedintele CJ Suceava.

Citește și Începe cea de-a XIX-a ediţie a Festivalului Johann Strauss

Tot în această vară, la Suceava, vor avea loc o serie de festivaluri muzicale, iar de la 1 august va debuta Luna Diasporei, cu o serie de evenimente pentru românii din Ucraina şi va continua cu numeroase alte evenimente pentru sucevenii din afara graniţelor ţării, dar şi cu întâlniri cu partenerii judeţului din regiunile Schwaben, din Germania şi Mayenne, din Franţa.

„Toate aceste evenimente şi multe altele vrem să le organizăm şi în scopul de a atrage cât mai mulţi turişti în judeţ. Încercăm astfel să stimulăm cât se poate de mult dezvoltarea turismului de eveniment în judeţ”, a afirmat Barbă, precizând că un calendar cu evenimentele ce vor avea loc în această vară în judeţ va fi disponibil atât în mediul on-line, cât şi în unităţile de cazare.