Festivalul Internaţional de Film şi Televiziune SIMFEST se deschide spre cinematografie

Festivalul Internaţional SIMFEST, ajuns la a XVIII-a ediție, care se va desfășura la Târgu Mureș în perioada 13-19 septembrie, se va numi, începând din acest an, Festivalul Internaţional de Film şi Televiziune SIMFEST, după ce organizatorii au luat decizia de a-l deschide şi spre cinematografie.

„Festivalul Internaţional de Film şi Televiziune SIMFEST îşi păstrează, astfel, în cadrul competiției, specificul inițial, acordând în continuare o atenție deosebită producției de televiziune, dar se deschide şi spre lumea cinematografiei. Prin adăugarea unei noi secțiuni, destinată filmului de animație, competiția SIMFEST acoperă, practic, toate genurile de creație audiovizuală şi multimedia, fapt care îi conferă, în continuare, un statut de unicitate printre celelalte festivaluri din lume. Sunt doar două din noutățile pe care le aduce ediția 2021”, au anunțat, joi, organizatorii într-un comunicat de presă.

Pentru ediția din acest an, înscrierea producțiilor în concurs se va încheia pe 31 mai.

Potrivit comunicatului, ediția precedentă, căreia pandemia i-a impus o desfășurare exclusiv online, a însemnat pentru organizatori o experiență pe cât de inedită, pe atât de valoroasă.

Citește și Prima stagiune online a Teatrului Elisabeta din București pe scena internațională

„Succesul ei, care a depășit orice așteptări, determină echipa SIMFEST să păstreze şi această modalitate de desfășurare, în paralel cu cea tradiţională, la care sperăm să se poată reveni în septembrie, cu participarea fizică a concurenţilor, invitaţilor şi publicului. O mare parte din evenimentele programate va fi transmisă live, prin streaming, pe internet. Vor fi, de asemenea, proiecţii online ale producţiilor selectate pentru finală. Anul trecut, datorită acestora, au fost înregistrate peste 67.000 de accesări ale paginii de Facebook Simfest Romania şi peste 100.000 de minute de vizionare a producţiilor. Premiile SIMFEST – 2020 au plecat pe 4 continente: Europa, Asia, America şi Australia’, subliniază organizatorii.

Echipa SIMFEST a precizat că îşi propune să îşi menţină statutul câştigat anul trecut, când a primit 14 catalogări internaţionale la nivel de 5 stele din 5 posibile.