Festivalul Internaţional de Film Transilvania încheie un parteneriat cu TikTok

Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF) anunţă încheierea unui parteneriat cu platforma TikTok, prin care îşi propune să aducă în atenţie creatorii români de conţinut pasionaţi de cinematografie.

„#PovestitorulDeFilm le dă şansa creatorilor de conţinut să câştige o experienţă la Cluj-Napoca. Festivalul Internaţional de Film Transilvania (17 – 26 iunie 2022) anunţă un parteneriat cu platforma TikTok, prin care îşi propune să aducă în focus creatorii români de conţinut pasionaţi de cinematografie şi să îi invite să-şi găsească inspiraţia la cel mai mare eveniment de film din ţară. Parteneriatul include un hashtag challenge, care va culmina cu un eveniment de premiere special la Cluj-Napoca, şi un Masterclass VFX pentru adolescenţi susţinut de Robert Tatoi, în cadrul EducaTIFF”, se arată într-un comunicat transmis, miercuri, de organizatorii festivalului.

Potrivit sursei citate, sub hashtag-ul #PovestitorulDeFilm, utilizatorii români de TikTok pot intra în challenge-ul TIFF 2022.

Citește și Festival de teatru, film şi muzică dedicat actorului Ion Dichiseanu, la Adjud

„Pentru a participa, creatorii de conţinut trebuie să realizeze un clip video pe TikTok, nu mai lung de 1 minut, în care să povestească sau să arate într-un mod creativ acţiunea unui film sau serial care le-a plăcut. Challenge-ul este să nu spună numele filmului sau serialului, ci să îşi încurajeze urmăritorii să ghicească. Cele mai creative şi inspirate două clipuri video vor fi premiate cu o experienţă completă pentru două persoane la festival, cu toate cheltuielile asigurate, în perioada 23 – 26 iunie. Aici va avea loc un eveniment de premiere special, unde vor fi proiectate clipurile câştigătoare, iar participanţii se vor întâlni cu juriul, profesionişti din industria de film şi reprezentanţi TikTok”, se mai arată în comunicat.

TikTok va fi prezent şi în secţiunea educaţională a festivalului, EducaTIFF.