Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF) se prelungeşte cu încă o zi

Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF) se prelungeşte cu încă o zi, 24 iunie, a doua zi de Rusalii, aceasta fiind dedicată retrospectivei celor mai populare filme din festival, dar şi unor evenimente surpriză, anunţă organizatorii, marţi, printr-un comunicat de presă.

„Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF) anunţă prelungirea perioadei de desfăşurare a ediţiei din 2024 cu o zi faţă de datele comunicate iniţial. TIFF va avea loc între 14 – 24 iunie, incluzând astfel şi a doua zi de Rusalii (24 iunie), declarată sărbătoare legală. Această nouă zi de TIFF va fi dedicată retrospectivei celor mai populare filme din festival, filmelor premiate, dar şi unor evenimente surpriză. Cel mai mare festival de film din ţară pregăteşte, ca în fiecare an, sute de proiecţii, cine-concerte, evenimente speciale şi întâlniri cu staruri. Peste 150.000 de cinefili sunt aşteptaţi anul acesta la Cluj-Napoca pentru festival, în sălile de cinema, dar şi în spaţiile outdoor şi alternative”, precizează sursa citată.

În pregătirea programului final, TIFF a pus în vânzare abonamentele pentru această nouă ediţie. Astfel, cinefilii pot alege abonamente care le permit accesul la 10 proiecţii, 25 de proiecţii şi evenimente speciale, sau abonamentul Gold care le oferă acces complet la festival.

„Numărul participanţilor a crescut constant în ultimii ai, TIFF atrăgând un număr tot mai mare de turişti români şi străini în Transilvania. Conform unui studiu realizat de studenţii Facultăţii de Sociologie şi Asistenţă Socială din cadrul Universităţii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, peste 70% dintre participanţii non-rezidenţi vizitează Clujul pentru TIFF”, au mai transmis organizatorii.

Festivalul Internaţional de Film Transilvania este organizat de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc şi Asociaţia Festivalul de Film Transilvania.

Citește și Festivalul de Film de la Berlin, acuzat de propagarea antisemitismului