Festivalul „Opera Nights” revine la Castelul Corvinilor

Festivalul „Opera Nights” revine la Castelul Corvinilor din Hunedoara, manifestarea culturală fiind programată să aibă loc în zilele de 17 şi 18 iulie, cu două reprezentanţii ce vor avea loc în aer liber.

Pentru ediţia din acest an, organizatorii, Consiliul Judeţean Hunedoara şi Primăria municipiului Hunedoara, şi-au propus să ofere publicului meloman spectacolele „Trubadurul”, de Verdi, şi „Turandot”, de Puccini, ambele puse în scenă de artiştii de la Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski” din Constanţa.

„Trubadurul” este una dintre cele mai intense opere ale lui Verdi, titlul fiind încă de la premieră (Roma, 1853) un succes de proporţii şi păstrându-se de atunci în stagiunile operelor cu consecvenţă.

Citește și Hunedoara: Încă un pas pentru restaurarea Amfiteatrului de la Ulpia Traiana Sarmizegetusa

„Turandot” este o operă în trei acte care a avut premiera mondială la 25 aprilie 1926, la Teatro alla Scala din Milano. Ultimele zece minute ale operei au fost compuse de Franco Alfano, Puccini decedând înainte de terminarea lucrării.

Accesul la spectacole va fi liber, în limita locurilor disponibile, şi cu respectarea măsurilor de siguranţă sanitară. Spectacolele din cadrul festivalului de operă vor începe la ora 21,00.