Festivalul ”Râşnov Unplugged – Folk la altar”, în perioada 27-30 iulie

Festivalul ”Râşnov Unplugged – Folk la altar” – ediţia a III-a se va desfăşura, în perioada 27-30 iulie, la Biserica Evanghelică din Râşnov.

Pe afişul evenimentului se află nume precum Dinu Olăraşu / Alina Manole (27 iulie), Radu Gheorghe / Eugen Cristea (28 iulie), Alexandru Andrieş / Adriana Ausch (29 iulie), Maria Gheorghiu / Paul Prisada (30 iulie).

„Un festival folk aşa cum de puţine ori vedem sau auzim, un festival folk într-o biserică veche, o muzică cu istorie într-un cadru istoric. Într-un decor ce păstrează amintiri şi amprente ale secolului al 18-lea, cu o acustică specifică unei biserici în care sute de ani s-a cântat la orgă, festivalul ‘Râşnov Unplugged – Folk la altar’ aduce în faţa publicului unii dintre cei mai cunoscuţi şi iubiţi muzicieni folk din România. Muzica acestora nu se rezumă doar la cântece, ci şi la un fragment de istorie, surprinzând evoluţia evenimentelor şi întâmplărilor din acea perioadă şi adaptarea muzicii în funcţie de acestea. Festivalul ‘Folk la altar’ este o întoarcere la origini şi la original, o nevoie a artiştilor de reîntâlnire intimă cu publicul”, se arată într-un comunicat al organizatorilor.

Ca şi la ediţia precedentă, nu vor lipsi momentele „In memoriam”.

În fiecare seară, după concertele din Biserica Evanghelică, va continua incursiunea în istoria muzicii folk prin The Garden Unplugged – momente muzicale în Grădina Schubz din Râşnov, alături de artişti braşoveni de toate vârstele: Andrei Lăzăroiu (27 iulie); Claudiu Benga, Tudor Moldoveanu şi Cristian Medrea (28 iulie); Niki Puchianu (29 iulie) şi Grupul Vocelis (30 iulie).

Accesul în Grădină este gratuit.

Evenimentul este organizat de Asociaţia Mioritics în parteneriat cu Primăria Râşnov, finanţat de Consiliul Judeţean Braşov şi cofinanţat de Uniunea de Creaţie Interpretativă a Muzicienilor din România.

Biletele sunt disponibile pe platforma eventbook. 

Citește și A zecea ediţie a Festivalului ‘Ceau, Cinema!’ la Timişoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *