Filarmonica de Stat din Oradea prezintă opera comică „Elixirul dragostei”

Filarmonica de Stat din Oradea şi invitaţii săi vor prezenta sâmbătă opera comică în două acte „Elixirul dragostei”, compusă de Gaetano Donizetti, fiind al doilea concert din cele patru ale stagiunii de vară Initio 2022, după cel de săptămâna trecută cu muzică din filme.

Spectacolul va avea loc sâmbătă, 25 iunie, de la ora 20 în sala Enescu-Bartok a filarmonicii orădene. La pupitru se va afla maestrul David Crescenzi, corul va fi pregătit de Lászlóffy Zsolt, iar distribuţia este alcătuită preponderent din artişti ai Operei Române Cluj.

În rolurile principale se află soprana Rasha Talaat şi tenorul Eusebiu Huţan, distribuţia fiind completată de baritonul Florin Estefan, bas-baritonul Cristian Hodrea şi soprana Oana Trîmbiţaş.

Operă comică în două acte „L’elisir d’amore” a fost compusă în doar şase săptămâni, având apoi premiera la Teatro della Canobbiana din Milano, la 12 mai 1832. Timp de un deceniu, între 1838-1848, a fost opera care s-a pus în scenă cel mai mult în Italia. De atunci, titlul a rămas în repertoriul internaţional şi se cântă şi astăzi. Povestea de dragoste, învăluită de sinceritate şi chiar timiditate, se reflectă mai ales în punctul culminant al lucrării, în Aria „Una furtiva lagrima”, interpretată de Nemorino.

Pianist, dirijor de orchestră şi de cor, David Crescenzi şi-a definitivat studiile la Conservatorul din Pesaro la clasele de orchestraţie, pian, muzică corală şi dirijat coral. Din anul 2002 David Crescenzi a devenit o prezenţă permanentă în lumea muzicală din România. Din 2017 este director artistic al Operei Naţionale Române din Cluj, colaborând frecvent cu operele şi filarmonicile din România, dar şi cu instituţiile de cultură din Italia, Croaţia, Egipt sau Qatar.

Citește și UNATC ” anunţă un dedicat copiilor din mediile defavorizate