Filarmonicile din Sibiu şi Braşov oferă cazare şi colaborare muzicienilor ucraineni

Filarmonicile din Sibiu şi Braşov anunţă că oferă cazare şi colaborare muzicienilor ucraineni, printr-un comunicat de presă comun, transmis miercuri.

„Suntem solidari în faţa agresiunii inacceptabile care se petrece dincolo de Nistru şi regretăm profund criza umanitară declanşată de acest conflict. Până când pacea va triumfa, este datoria noastră să venim în ajutorul semenilor afectaţi de război. De aceea, Filarmonicile din Braşov şi Sibiu îşi anunţă sprijinul concret artiştilor din Ucraina. Avem posibilitatea de a oferi cazare şi beneficii materiale pentru muzicienii din orchestrele profesioniste care doresc să colaboreze temporar cu orchestrele simfonice din Braşov şi Sibiu”, se arată în comunicat.

Reprezentanţii celor două filarmonici îi îndeamnă pe cei din Ucraina să-i contacteze.

„Aşadar, îi îndemnăm pe colegii noştri din Ucraina să ne contacteze la următoarele coordonate: Sibiu: e-mail: secretar.muzical@filarmonicasibiu.ro, telefon: (+40)735 566 490, Braşov: e-mail: office@filarmonicabrasov.ro, telefon: (+40)268 473 058. Vă aşteptăm alături de noi, pentru că vorbim aceeaşi limbă universală: muzica”, se arată în comunicat.

Citește și Rusia a cerut Wikipedia să șteargă pagina „Invazia Rusiei în Ucraina (2022)”