Filiala rusă a Google a depus o declaraţie de intrare în faliment

Filiala rusă a Google, divizie a grupului Alphabet, a depus o declaraţie de intrare în faliment, potrivit agenţiei ruse de presă Interfax, care a citat declaraţiile juridice publicate online, transmite Reuters.

Filiala a anunţat în luna mai că intenţionează să depună declaraţia de faliment, după ce autorităţile i-au confiscat contul bancar, făcând imposibilă plata personalului şi a vânzătorilor.

”Sechestrarea de către autorităţile ruse a contului bancar al Google Rusia a făcut imposibilă funcţionarea biroului nostru din Rusia… Prin urmare, Google Rusia a depus faliment. Oamenii din Rusia se bazează pe serviciile noastre… şi vom continua să păstrăm disponibile servicii gratuite precum Căutare, YouTube, Gmail, Maps, Android şi Play”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei.

Citește și Televiziunea publică din Rusia a difuzat videoclipuri cu doi americani daţi dispăruți în Ucraina

Rusia a restricţionat accesul la reţelele sociale emblematice Twitter, Facebook şi Instagram, ultimele două deţinute de Meta Platforms.

Google şi serviciul său de găzduire video YouTube, deşi sub presiune, rămân disponibile pentru moment.

Moscova se opune în special tratamentului aplicat de YouTube presei ruse, care a fost blocată. Însă Anton Gorelkin, şef adjunct al comitetului pentru politica informaţională al Dumei de Stat, a declarat că compania americană nu riscă încă să fie blocată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.