Filmul „Oppenheimer” a fost marele câştigător al galei Critics Choice Awards

Lungmetrajul „Oppenheimer” a fost marele câştigător la ediţia din 2024 a galei Critics Choice Awards, organizată duminică seară la Los Angeles, unde a câştigat opt premii, inclusiv la categoriile „cel mai bun film”, „cea mai bună regie” (Christopher Nolan) şi „cel mai bun actor în rol secundar” (Robert Downey Jr.), informează revista Variety.

„Barbie” s-a clasat pe locul al doilea în clasamentul peliculelor multipremiate la gala de duminică seară, după ce a câştigat patru premii, inclusiv la categoriile „cea mai bună comedie” şi „cel mai bun cântec” („I’m Just Ken”).

Emma Stone a fost desemnată cea mai bună actriţă în rol principal datorită interpretării sale din filmul „Poor Things”, iar Paul Giamatti, protagonistul filmului „The Holdovers”, s-a impus la categoria „cel mai bun actor în rol principal”.

„Anatomie d’une chute” a câştigat premiul Critics Choice pentru cel mai bun lungmetraj internaţional.

În sectorul premiilor de televiziune nu prea au existat surprize, întrucât „The Bear”, „Succession” şi „Beef” au câştigat fiecare mai multe premii de interpretare şi au fost desemnate „cel mai bun serial de comedie”, „cel mai bun serial dramatic”, respectiv „cel mai bun serial în format limitat”.

Serialele „The Bear” şi „Beef” au primit câte patru premii, în timp ce „Succession” a obţinut trei trofee.

Gala de duminică seară a fost organizată la Barker Hangar din Santa Monica şi a fost difuzată în direct de postul de televiziune The CW. Evenimentul a fost prezentat de Chelsea Handler. Harrison Ford a fost recompensat cu un premiu pentru întreaga carieră, iar America Ferrera a primit SeeHer Award.

Citește și Mickey Mouse devine personaj de filme horror