Filmul ”Prinţesa Dragon” a câştigat competiţia de lungmetraj a Festivalului KINOdiseea

Filmul de animaţie „Prinţesa Dragon”/”Dragon Princesse”, regia Jean-Jacques Denis & Anthony Roux, a câştigat competiţia de lungmetraj a celei de-a XIV-a ediţii a Festivalului de film pentru publicul tânăr KINOdiseea.

Juriul care a desemnat câştigătorul competiţiei i-a avut în componenţă pe actorii Ion Bechet, Ada Condeescu şi Sabrina Iaşchievici.

Filmele de scurtmetraj câştigătoare pentru fiecare categorie de vârstă, alese de juriul format din actorii Sabrina Iaşchievici, Ionuţ Vişan şi Radu Moldovan, sunt:

  • 3 – 6 ani – „Ursa – The song of the Northern Lights” (regia Natalia Malykhina, Norvegia, 2021)
  • 6 – 9 ani – „My name is fear” (regia Eliza Plocieniak-Alvarez, Germania, 2021)
  • 9 – 12 ani – „The most boring granny in the whole world”(regia Damaris Zielke, Germania, 2021)
  • 12 – 15 ani – „Wheels on the bus” (regia Surya Shahi, Nepal, 2021)
  • 15 – 18 ani – „The Sausage Run”(regia Thomas Stellmach, Germania, 2022)

Cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului internaţional de film pentru publicul tânăr a avut loc la Bucureşti între 14 şi 18 septembrie, la Cinema Gloria, în Cinema Muzeul Ţăranului şi la Prăjitoria Buimac din Strada Icoanei.

Citește și Tulcea: Festivalul internaţional de film KINOdiseea, între 22 şi 25 septembrie

Pe lângă competiţiile de scurtmetraj şi de lungmetraj şi proiecţiile speciale de filme pentru toată familia, KINOdiseea a adus publicului spectacole pe picioroange, de magie, de pantomimă şi de jonglerii şi ateliere variate pentru cei mici.

KINOdiseea, membru în reţeaua Europa Cinemas, va poposi mai departe la Tulcea, între 22 – 25 septembrie.

KINOdiseea este cel mai mare festival de film pentru copii din Europa Centrală şi Sud-Est. Festivalul este membru al ECFA – European Children’s Film Association. În cele 13 ediţii precedente, festivalul a înregistrat peste 150.000 de participanţi, la Bucureşti şi în alte oraşe din ţară.

Evenimentul este organizat de Asociaţia Culturală Metropolis, finanţat de Primăria Sectorului 3, prin fonduri nerambursabile de la bugetul local, cofinanţat de Centrul Naţional al Cinematografiei.