Fiul scriitorului Paul Auster a murit din cauza unei supradoze de droguri

Daniel Auster, fiul în vârstă de 44 de ani al romancierului Paul Auster, a murit marţi din cauza unei supradoze de droguri, scrie independent.co.uk.

Auster era eliberat pe cauţiune, după ce a fost arestat în Duminica Paştelui catolic, şi se confrunta cu acuzaţii de omor din culpă referitor la decesul fiicei sale de 10 luni, Ruby.

Oamenii legii au spus că a fost găsit cu droguri şi că a fost o supradoză „accidentală”. Poliţia a spus că doza este similară cu cea pe care o lua de obicei.

Anul trecut, la 1 noiembrie, paramedicii au găsit-o pe Ruby inconştientă la reşedinţa lui Auster de pe strada Bergen din Park Slope, Brooklyn. A fost transportată la spital unde i-a fost declarat decesul. 

Autopsia a arătat că bebeluşul a murit din cauza unei supradoze de fentanil şi heroină. Nu este clar cum a ingerat copilul drogurile.

Citește și Paulo Coelho a numit războiul din Ucraina „o criză” și „o scuză convenabilă pentru rusofobie”

Auster a declarat poliţiei că şi-a injectat heroină când soţia sa a plecat la serviciu şi când s-a trezit a găsit-o pe Ruby „albastră, lipsită de viaţă şi fără răspuns”.

„Incidentul a fost considerat omucidere” după consultarea Biroului procurorului de district, a adăugat poliţia, precizând că Daniel Auster a fost arestat şi acuzat. 

Cauţiunea lui a fost stabilită la 100.000 de dolari în numerar sau la 250.000 de dolari.

Paul Auster este unul dintre cei mai cunoscuţi scriitori newyorkezi, autor al „Trilogiei new-yorkeze”, „Moon Palace” şi „Leviathan”. În romanul său „Oracle Night”, apărut în 2003, povestitorul este un scriitor al cărui fiu este dependent de droguri.

Mama sa, Lydia Davis, 74 de ani, este de asemenea scriitoare şi traducătoare. Paul Auster şi Lydia Davis au divorţat din 1978.