Florin Zalomir, jandarm și fost campion mondial la scrimă, s-ar fi sinucis

Florin Zalomir, jandarm și fost campion mondial la scrimă, a fost găsit împușcat într-un apartament din Otopeni. Descoperirea a fost făcută de o femeie, care a sunat la 112, informează Televiziunea Română.

Conform unor surse judiciare, Zalomir s-ar fi aflat de cel puțin o lună într-un program de consiliere la locul de muncă însă ar fi refuzat să se prezinte, după solicitările psihologului unității la care lucrează Acest program este destinat jandarmilor care au diverse probleme și prin consiliere se încearcă ajutorarea lor.

Bărbatul ar fi suferit o decepție în dragoste. În urmă cu puțin timp a trecut printr-un proces de divorț și, se pare, că Florin Zalomir nu a depășit emoțional acel moment.

Din informațiile TVR INFO, arma cu care și-ar fi pus capăt zilelor nu este cea din dotare, ci o armă personală.

“Astăzi, 3 octombrie a.c., în jurul orei 8:34, Inspectoratul de Poliție al Județului Ilfov a fost sesizat de către o femeie, cu privire la faptul că, într-un imobil din localitatea Otopeni, un bărbat este decedat în locuința sa. La fața locului, s-au deplasat polițiștii orașului Otopeni pentru efectuarea de activități din competență. Echipajul medical sosit la fața locului a declarat decesul bărbatului respectiv. A fost anunțat medicul legist din cadrul Serviciului de Medicină Legală Ilfov, pentru efectuarea de activități din competență. Cazul va fi preluat de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Ilfov, pentru efectuarea de activități din competență, stabilirea cu exactitatea a situației de fapt și de drept și luarea măsurilor legale care se impun”, se arată în comunicatul Poliției.

Citește și Rapperul rus Walkie s-a sinucis din cauza mobilizării parțiale: „Nu sunt gata să ucid”

PALMARES SPORTIV

JOCURI OLIMPICE
Medalie de argint cu echipa României în proba de sabie la Londra (2012)

CAMPIONATE MONDIALE SENIORI
Medalie de bronz cu echipa României în proba de sabie la Nîmes (Franța) (2001)
Medalie de aur cu echipa României în proba de sabie în Antalya (2009)
Medalie de bronz cu echipa României în proba de sabie la Paris (2010)

CAMPIONATE EUROPENE SENIORI
Medalie de bronz la individual în proba de sabie la Izmir (2006)
Medalie de aur cu echipa României în proba de sabie la Izmir (2006)
Medalie de argint cu echipa României în proba de sabie la Plovdiv (2009)
Medalie de argint cu echipa României în proba de sabie la Legnano (Italia) (2012)

A fost înrolat în Legiunea Străină

A început scrima la vârstă de zece ani, la arma sabie, la CSS „Unirea” Iași cu antrenorul Iulian Bituca, după căsătoria acestuia cu mama sa. Primul succes international l-a înregistrat în 1998, la Campionatele Europene de juniori de la Bratislava, unde a cucerit medalia de bronz, conform COSR.

Citește și O celebra sculptură a lui Brâncuși ar putea să fie luată din cimitirul Montparnasse, după o decizie a justiției

După doi ani, în 2000, a câștigat medalia de argint la Campionatele Mondiale pentru juniori din 2000 de la South Bend, iar în 2001 a fost selecționat în lotul olimpic de seniori. La CM de la Nîmes, a cucerit medalia de bronz cu echipa de sabie a României, iar după concurs a rămas în Franța și s-a înrolat în Legiunea Străină, o unitate de elita a armatei franceze. În timpul contractului sau a fost detașat în Afganistan într-o misiune de menținere a păcii.

După doi ani și jumătate s-a întors în România, unde după numai trei luni s-a reintegrat în lotul olimpic. La CE din 2006 a cucerit titlul continental cu echipa de sabie a României, iar în 2009, la CM din Antalya, a făcut parte din echipa de sabie care a cucerit primul titlu mondial din istoria scrimei masculine românești.

La Jocurile Olimpice de vară din 2012 de la Londra, alaturi de Tiberiu Dolniceanu, Rareș Dumitrescu și Alexandru Siriteanu, a cucerit medalia de argint cu echipa de sabie a României. După JO de la Londra s-a retras din activitatea competițională, devenind antrenor de scrima la CS Dinamo București și la lotul national, alaturi de Mihai Covaliu și Dan Găureanu.

A primit ordinul „Meritul Sportiv” clasa a II-a.