Fost ambasador al SUA în Republica Moldova, Doctor Honoris Causa al Universităţii Ovidius din Constanţa

Fostul ambasador al Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, prof dr Asif J Chaudhry, a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii Ovidius din Constanţa, au anunţat reprezentanţii instituţiei de învăţământ superior.

Potrivit unui comunicat de presă, Universitatea Ovidius din Constanţa (UOC), la propunerea Facultăţii de Istorie şi Ştiinţe Politice, a decernat joi, 11 mai, titlul de Doctor Honoris Causa profesorului doctor Asif J. Chaudhry, vicepreşedinte al Universităţii de Stat din Washington pentru Programe Internaţionale, fost ambasador al Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova.

Înalta distincţie este acordată fostului diplomat american pentru contribuţiile remarcabile la promovarea valorilor democratice, a prosperităţii şi securităţii la nivel regional şi mondial.

Festivitatea va avea loc începând cu ora 12,00, în Sala Senatului din Campusul universitar – Corp A al UOC.

Citește și Universitatea Ovidius va fi digitalizată printr-un proiect de peste 28 milioane de lei

Asif J. Chaudhry este un fost diplomat de carieră, cu o activitate de peste 20 de ani, timp în care a îndeplinit următoarele funcţii: ataşat la Ambasada SUA la Varşovia, Polonia (1992-1995); consilier pentru afaceri agricole la Ambasada SUA la Moscova, Rusia (1996-1999); ministru-consilier pentru afaceri agricole la Ambasada SUA la Cairo, Egipt (2002-2006); administrator adjunct în cadrul Biroului de analiză globală al Serviciului Agricol Extern (2006-2008); Ambasador al SUA în Republica Moldova (2008-2011); consilier pentru politică externă al şefului Marinei Statelor Unite (CNO) la Pentagon (2011-2014).

În prezent, Asif J. Chaudhry este vicepreşedinte al Universităţii de Stat din Washington pentru Programe Internaţionale. Deţine titlul de doctor în economie agricolă de la Universitatea de Stat din Washington. Vorbeşte rusă, arabă, poloneză, urdu şi punjabi. În anul 2008, Asif J. Chaudhry a primit distincţia Presidential Meritorious Service Award din partea preşedintelui George W. Bush, pentru Contribuţia sa la politicile externe ale SUA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *