Fostul director al Filarmonicii Banatul va fi comisar general pentru CCE 2023

Fostul director al Filarmonicii Banatul, Ioan Coriolan Gârboni, a declarat, miercuri seara, că va fi numit comisar general pentru Timişoara Capitală Culturală Europeană 2023, din partea Ministerului Culturii, cu rang de subsecretar de stat, informează Agerpres.

„Acum sunt în curs de pregătire a documentelor pentru a le trimite la Bucureşti, urmând ca în perioada viitoare să vină numirea. Am avut deja un prim contact foarte favorabil cu ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu. Am constatat o dorinţă foarte mare a celor din Ministerul Culturii de restartare a programului Timişoara Capitală Europeană a Culturii şi cred că ministerul îşi va intra în atribuţiile sale de a coordona titlul câştigat de Timişoara”, a afirmat Ioan Coriolan Gârboni.

Gârboni a fost înlăturat din funcţia de manager al Filarmonicii Banatul în vara trecută, după ce la evaluarea activităţii a primit nota 8,70, lipsindu-i 30 de sutimi pentru a rămâne pe post, nota cea mai mică fiindu-i acordată de reprezentantul Primăriei, iar contestaţia nu i-a fost acceptată.

El a câştigat în instanţă, inclusiv daune materiale, dar a renunţat la ele, „pentru că, din păcate, nu primarul Fritz ar fi plătit daunele, ci timişorenii”, spunea Gârboni.

Citește și Muzeul Naţional al Banatului prezintă bunurile culturale achiziţionate anul trecut, în cadrul expoziţiei „Patrimonium 2020”