Fox News se confruntă cu un nou proces de defăimare în care este implicat Tucker Carlson

Postul de televiziune Fox News a fost dat în judecată, miercuri, pentru defăimare de către Ray Epps, susţinător al lui Trump, după ce fostul prezentator Tucker Carlson l-a numit în mod repetat un agent FBI sub acoperire care a orchestrat insurecţia din 6 ianuarie de la Capitoliul SUA, potrivit The Guardian.

Carlson a spus că Epps, un rezident din Arizona şi fost puşcaş marin, „a ajutat la punerea în scenă a insurecţiei” – o conspiraţie pe care a difuzat-o în aproape 20 de episoade.

Carlson a mai spus telespectatorilor că Epps a fost înregistrat îndemnând mulţimea să intre în clădirea Capitoliului, dar că el nu a intrat niciodată.

Procesul lui Epps, care a fost intentat în Delaware, vine la câteva luni după ce organizaţia-mamă a reţelei conservatoare a soluţionat un proces de defăimare în valoare de 787,5 milioane de dolari cu Dominion Voting Systems pentru că a răspândit minciuni cu privire la rezultatul alegerilor din 2020.

Epps susţine că el şi soţia sa, Robyn, au primit ameninţări cu moartea şi că vieţile lor au fost ruinate din cauza conspiraţiilor lui Carlson.

În documentele de la proces se spune: „Aşa cum Fox a învăţat recent din litigiul său împotriva Dominion Voting Systems, minciunile sale au consecinţe”. 

Citește și Paramount, dat în judecată pentru abuz sexual asupra copiilor într-o scenă nud dintr-un film din 1968

Procesul îl descrie pe Epps ca fiind un „telespectator loial al Fox şi susţinător al lui Trump” şi respinge ideea că ar fi fost agent federal.

Înaintea procesului, avocatul lui Epps, Michael Teter, a trimis Fox News o scrisoare de încetare a procesului, cerând scuze în direct şi retragerea teoriei conspiraţiei. Teter a declarat că televiziunea nu a răspuns la scrisoare.

Experţii juridici au remarcat la începutul acestei săptămâni că, deşi Epps va trebui să dovedească faptul că afirmaţiile lui Carlson i-au afectat reputaţia, acesta prezintă un argument solid şi, prin urmare, este posibil să aibă calitate procesuală.

David D Lin, avocat la Lewis and Lin LLC Internet Law Counsel, a declarat că el crede că „există un risc potenţial foarte mare aici pentru Fox şi trebuie să ia foarte în serios aceste afirmaţii”, înainte de a adăuga că Tucker Carlson ar putea fi răspunzător personal dacă procesul îl include şi pe el.

Epps ar putea fi el însuşi acuzat pentru rolul său în insurecţia din 6 ianuarie. El a fost interogat de Comisia Camerei înfiinţată pentru a ancheta insurecţia din 6 ianuarie, deşi ancheta este încă în curs de desfăşurare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *