Gală dedicată sopranei Adriana Severin, la Opera din Iași

Ultimul spectacol al lunii mai propus de Opera Naţională Română din Iaşi va fi dedicat sopranei Adriana Severin, care a activat în teatrul liric ieşean începând cu 1969 şi a avut o carieră marcantă.

Managerul interimar al Operei Naţionale Române din Iaşi, Andrei Fermeşanu, a subliniat că în cei 25 de ani în care a lucrat la Opera ieşeană apreciata solistă a efectuat numeroase turnee în străinătate şi a cucerit importante premii naţionale şi internaţionale.

„Devenită conferenţiar universitar la Conservatorul din Iaşi după retragerea de pe scenă, Adriana Severin a îndrumat nume mari ale operei, precum Elena Moşuc, a editat un curs şi a făcut parte din mai multe jurii ale unor concursuri notabile. Doamna Severin este un nume care a lăsat urme adânci în istoria Operei ieşene, atât ca soprană de prim rang, cât şi ca îndrumător al multor solişti care slujesc acum teatrul liric ieşean. De aceea, ni s-a părut firesc să organizăm o gală specială, care să-i fie dedicată. Cu prilejul acestui eveniment va fi lansat şi volumul „Călăuza harului – Adriana Severin”, scris de lector universitar doctor Mihaela Gârlea, cu sprijinul lector universitar doctor Oana Andreea Severin” a declarat Andrei Fermeşanu.

Dirijorul spectacolului de pe 30 mai, în care îşi vor da concursul soliștii şi Orchestra Operei Iaşi, va fi Bogdan Chiroşcă.

Citește și Pictorul Ştefan Câlţia prezintă, din 10 mai, la Palatul Culturii din Iaşi, expoziția „Obiectele restaurării”