Gala extraordinară „Elena Moșuc – 30 de ani de carieră”, la Opera Națională Română din Iaşi

Opera Națională Română din Iaşi propune publicului, miercuri, Gala extraordinară „Elena Moșuc – 30 de ani de carieră”.

Soprana Elena Moșuc va reveni astfel pe scena de unde a pornit în gloriosul ei drum artistic, care are ca repere teatre celebre ale lumii precum Teatro alla Scala din Milano, Metropolitan Opera House din New York, Royal Opera House din Londra, Opera Bastille din Paris, Wiener Staatsoper, Teatro Regio din Parma sau Opera Zurich.

Cetăţean de onoare al Iaşiului, celebra soprană a primit numeroase distincţii şi premii renumite, între care şi prestigiosul Oscar della lirica 2019. Solista de talie internaţională a triumfat sub bagheta unor dirijori şi regizori de marcă precum Sir Colin Davis, Nello Santi ori Franco Zeffirelli.

Miercuri, spectatorii vor avea privilegiul de a asculta un recital de arii susţinut de Elena Moşuc, precum şi câteva duete interpretate de starul mondial împreună cu tenorul Florin Guzgă, coordonatorul artistic al Operei ieşene.

Citește și Tenorul Ștefan Pop, vedetă a scenei internaționale, va cânta la Opera Națională din Iaşi

„Suntem extrem de onoraţi să putem găzdui un eveniment de asemenea anvergură, o gală dedicată Elenei Moşuc. Dumneaei este un adevărat simbol pentru artiştii Operei ieşene, instituţia de unde a plecat pentru a cuceri toate scenele lirice de prim rang ale lumii şi a intra în istoria operei mondiale. Sunt convins că gala de miercuri va intra în memoria afectivă a Iaşului cultural”, a declarat managerul Operei Naţionale Române din Iaşi, Andrei Fermeşanu.

Acesta a mai precizat că Elena Moşuc va rămâne în Iaşi şi după spectacolul de pe 6 aprilie, pentru a susţine un masterclass.