Gala Premiilor UNITER are loc luni, la Teatrul Naţional Bucureşti

A 32-a ediţie a Galei Premiilor UNITER, care va avea loc luni, de la ora 19.00, la Teatrul Naţional Bucureşti, va fi transmisă online, pe uniter.ro şi în direct de TVR Cultural.

Începând cu ora 18.00, publicul pot urmări evenimentul transmis în direct pe www.uniter.ro, conturile de Facebook şi YouTube ale UNITER.

Regizorul Bobi Pricop şi scenograful Cosmin Florea sunt creatorii spectacolului Galei UNITER 2024.

Ediţia din acest an pune un accent pe ideea de deschidere. Gala UNITER este o celebrare a universului teatral din România.

Potrivit UNITER, 15 categorii de premii cu nominalizări, 5 premii de întreaga activitate, 1 premiu de excelenţă, 3 premii speciale, Premiul preşedintelui şi Premiul British Council sunt cele care formează palmaresul Galei. 

Anul acesta au apărut patru noi categorii de premii: Cel mai bun spectacol de teatru de animaţie / teatru pentru copii; Cea mai bună muzică originală şi sound design, Cel mai bun video design, Cel mai bun lighting design.

Colegii artiştilor nominalizaţi sunt alături de ei şi îi susţin în competiţia pentru trofeul UNITER. Mesaje video pline de energie şi creativitate venite din partea colegilor de breaslă rulează pe site-ul uniter.ro, pe conturile oficiale ale UNITER de Facebook, Instagram şi YouTube, şi invită publicul să îşi susţină favoriţii votându-i pe site-ul https://www.uniter.ro/votul-publicului-la-gala-premiilor-uniter-2024/ până în data de 27 mai, ora 11.00.

Juriul Galei Premiilor UNITER 2024 care va decide câştigătorii, pe baza nominalizărilor este format din: Richard Balint (actor), Alexandru Berceanu (regizor de teatru şi film), Doru Mareş (critic de teatru), Viorica Petrovici (scenograf) şi Maria Zărnescu (critic de teatru).

Citește și UNITER nu mai acordă premiul pentru întreaga activitate actorului Alexandru Repan