Generalul artist Gheorghe Turda are un venit lunar de 9000 lei

Gheorghe Turda, a absolvit școala generală în comuna natală, liceul teoretic „Dragoș Vodă” din Sighet, secția reală, mai apoi a studiat la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj (1966-1973). Se apreciază că a fost un student eminent. Din 1973 este licențiat în artă, specialitatea muzică clasică.

În același an, după absolvire, a devenit prim solist al ansamblului artistic „Rapsodia română”, în cadrul căruia a activat până în 1991, anul desființării ansamblului. În 1991 a fost angajat la Ministerul de Interne, direcția pentru cultură, artă și sport.

Conform viva.ro, interpretul de muzică populară a dat în judecată Ministerul Afacerilor Interne şi Casa Națională de Pensii, solicitând mărirea indemnizației lunare primite de la stat cu 50%. După un proces care a durat câţiva ani, Gheorghe Turda a câştigat. Astfel, artistul a ajuns la o pensie de aproximativ 9000 de lei.

În timpul procesului, Gheorghe Turda a invocat legea 6/2006, conform căreia primesc drepturi suplimentare pensionarii din sistemul public de pensii, membri ai unor uniuni de creatori legal constituite şi recunoscute ca persoane juridice de utilitate publică.

Citește și Gheorghe Turda, generalul artist care și-a turnat mătușa la Securitate

Gheorghe Turda s-a aflat pe lista alegerilor parlamentare din decembrie 2016, ca şi candidat din partea Partidului România Unită. În anul 2015, Gheorghe Turda avea un venit cumulat de 2.500 euro pe lună. Interpretul de muzică populară deţine două imobile în Câmpina şi Bucureşti, dar şi un teren de 1.600 mp în Câmpina.

Potrivit unor documente CNSAS, cântărețul de muzică populară Gheorghe Turda și-a turnat la Securitate o mătușa care a avut în intenții să plece din România. Consiliul Național pentru Studiere a Arhivelor Securității (CNSAS) a cerut Curții de Apel București să constate calitatea de colaborator al Securității a lui Gheorghe Turda. Instanța a decis ulterior că artistul a fost colaborator al Securității.

Generalul artist Gheorghe Turda are un venit lunar de 9000 lei

Comentarii

  1. Ăn acea perioadă cei mai buni studenți erau angajați în MAN ȘI MI- la 22 de ani era un mare avantaj să lucrezi în acele instituții, deoarece scăpai de locurile de muncă la țară. Poate nu mai știe lumea cum arătau și ce „posibilități„ îți oferea satul1 Dar de aici și până la a-ți turna semenii…e o cale lungă și urâtă1 Mă rog, dacă descopereai că au gânduri mârșave, da!

Comments are closed.