George Ivașcu a demisionat din funcția de director al Teatrului Metropolis

Actorul George Ivașcu a demisionat din funcția de director al Teatrului Metropolis şi îl acuză pe primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, de „subfinanțare cronică” a instituției de cultură.

„Astăzi, de Ziua Internaţională a Artei, directorul fondator al Teatrului Metropolis şi-a depus demisia anunțată ieri. ‘Nu cred că poți face Artă umilindu-i pe artiști’ – George Ivașcu”, se precizează, vineri, pe pagina de Facebook a Teatrului Metropolis.

George Ivașcu, director fondator al Teatrului Metropolis, îi transmite o scrisoare primarului general al Capitalei, Nicușor Dan, prin care își anunță demisia din funcție, începând de vineri.

„Deși rezultatul evaluării pe anul 2021 îmi permite să îmi continui activitatea încă doi ani, îl consider umilitor şi, împreună cu lipsa dumneavoastră de comunicare reală, lipsa corectitudinii informațiilor despre situația Teatrului Metropolis pe care le-aţi oferit în mod repetat în ultima perioadă, precum şi lipsa de încredere în calitățile mele manageriale, pe care aţi declarat-o public, fac, practic, imposibilă colaborarea noastră în continuare”, afirmă George Ivașcu în scrisoarea respectivă.

Citește și George Ivașcu acuză Primăria Capitalei că a transmis informații inexacte despre activitatea Teatrului Metropolis

Actorul îl acuză pe Nicușor Dan de „subfinanțare cronică” şi îl consideră responsabil pentru faptul că nu mai poate continua proiectele la Teatrul Metropolis.

„A fost o onoare pentru mine să construiesc Teatrul Metropolis de la zero acum 15 ani, un teatru de proiecte absolut necesar şi devenit de mare succes, şi le mulțumesc tuturor celor care mi-au fost alături pe acest drum greu dar frumos – echipă, artiști din toate generațiile, colaboratori, parteneri şi public. Plec cu capul sus şi cu misiunea împlinită. Regret că drumul nostru a fost oprit de dumneavoastră în ultimii doi ani prin subfinanțare cronică, dar consider că această decizie vă aparține în totalitate, ca primar general, şi sunt sigur că se încadrează în viziunea pe care o aveți asupra vieții culturale a oraşului Bucureşti. Ca actor şi profesor, nu pot decât să vă urez succes”, mai scrie George Ivașcu în scrisoarea către primarul Capitalei.