Gheorghe Antonescu

Gheorghe Antonescu (născut pe 16 aprilie 1934, în București) a fost un economist și om politic român care a deținut funcții importante în perioada comunistă. A fost membru supleant al Comitetului Central al Partidului Comunist Român între 24 noiembrie și 22 decembrie 1989.

În ceea ce privește studiile sale, Gheorghe Antonescu a absolvit Facultatea de Finanțe-Credit, ceea ce i-a oferit baza pentru cariera sa în economie. A devenit membru al Partidului Comunist Român în 1959.

Pe parcursul carierei sale, Gheorghe Antonescu a deținut mai multe funcții importante în stat. A fost adjunct al ministrului Comerțului Exterior și Cooperării Economice Internaționale între 15 aprilie 1983 și 23 iunie 1984. Ulterior, a fost numit director general al Inspectoratului de Stat pentru Controlul Prețurilor, funcție pe care a ocupat-o până la 31 martie 1989.

În perioada 1 aprilie – 22 decembrie 1989 a deținut funcția de președinte al Comitetului de Stat pentru Prețuri, având un rol important în stabilirea și controlul prețurilor în România.

INDICE – Membrii C.C. al P.C.R.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *