Ghidaje tematice în Muzeul ASTRA dedicate lui Constantin Brâncuși

Vizitatorii Muzeului ASTRA din Sibiu vor beneficia în weekendul următor, de ghidaje tematice, dedicate lui Constantin Brâncuși, informează reprezentanții instituției.

„Muzeul ASTRA, instituţie ale cărei acţiuni sunt posibile prin finanţarea Consiliului Judeţean Sibiu, organizează în acest sfârşit de săptămână, 19-20 februarie (între orele 11,00-15,00), evenimentul ‘Weekendul Brâncuși’. La împlinirea a 146 de ani de la naşterea Maestrului Constantin Brâncuşi, Muzeul ASTRA reliefează acest moment printr-o călătorie specială în lumea satului tradiţional din zona Olteniei de Nord, prezent aici cu monumente şi obiecte de patrimoniu. În cele două zile dedicate sculptorului Constantin Brâncuşi, vor fi organizate ghidaje tematice în gospodăriile din Bălăneşti, Târgu-Cărbuneşti, Musculeşti-Petreşti, Croici-Mătăsari, Stolojani, crama viticolă din Bălăneşti, crama pomicolă din Polovragi şi povarna din Sârbeşti, monumente expuse în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului”, se arată într-o postare de pe pagina de Facebook a Muzeului ASTRA.

Potrivit sursei citate, muzeografii vor oferi vizitatorilor informaţii despre arta, tradiţiile gorjene, dar şi despre viaţa şi opera sculptorului român.

De asemenea, meşterul Andrei Buda va pune în scenă un atelier de sculptură la Gospodăria din Târgu-Cărbuneşti, între orele 11,00-15,00, în care toţi cei interesaţi vor avea ocazia să realizeze sculpturi din lemn (în miniatură), inspirate din opera Maestrului Brâncuși.

Citește și Filarmonica de Stat Sibiu, prima din România cu iluminat 100% ecologic