Globurile de Aur 2024: Da’Vine Joy Randolph, cea mai bună actriţă în rol secundar

Da’Vine Joy Randolph a câştigat premiul pentru cea mai bună actriţă în rol secundar, duminică seara, în cadrul celei de-a 81-a gale a premiilor Globurile de Aur, desfăşurată la Beverly Hills, conform contului de X (fost Twitter) al evenimentului.

Acesta este primul Glob de Aur din cariera lui Da’Vine Joy Randolph şi a fost câştigat pentru rolul unei mame care suferă din filmul „The Holdovers”. Actriţa s-a declarat recunoscătoare pentru şansa de a interpreta o „femeie frumoasă şi cu defecte”.

La această categorie au mai fost nominalizate actriţele Emily Blunt – „Oppenheimer”, Danielle Brooks – „The Color Purple”, Jodie Foster – „Nyad”, Julianne Moore – „May December” şi Rosamund Pike – „Saltburn”.

Anul trecut, premiul pentru această categorie a fost câştigat de Angela Bassett cu rolul din „Black Panther: Wakanda Forever”.

Globurile de Aur dau startul sezonului anual de premii de la Hollywood, care culminează pe 10 martie cu Oscarurile, şi aduc împreună o pleiadă de vedete după şase luni de greve ale actorilor şi scenariştilor în 2023.

Considerate o trambulină către premiile Oscar, Globurile de Aur au fost subminate în ultimii ani de scandaluri şi de erodarea publicului lor. Începând de anul trecut Globurile de Aur au fost achiziţionate de Eldridge Industries şi Dick Clark Productions, iar juriul este format din 300 de jurnalişti din 75 de ţări.

Ceremonia, desfăşurată duminică noaptea la Beverly Hills, este prezentată de actorul american de comedie Jo Koy.

Decernate pentru prima dată în 1944, Globurile de Aur recompensează cele mai bune interpretări şi producţii din industria cinematografică şi de televiziune, grupate în 25 de categorii.

Citește și Actorul Shia LaBeouf se gândeşte să devină diacon catolic