Google actualizează politica: Conturile inactive timp de 2 ani vor fi șterse

Google, gigantul tehnologic parte a grupului Alphabet, a făcut un anunț important marți. Într-o încercare de a preveni amenințările de securitate, inclusiv hack-urile, compania a declarat că va șterge conturile care au rămas neutilizate timp de doi ani, începând din decembrie, potrivit Reuters.

Această măsură este aplicată conturilor Google care nu au fost utilizate sau conectate timp de cel puțin doi ani. În aceste cazuri, Google poate șterge atât contul, cât și conținutul din Google Workspace. Acest pachet de servicii include Gmail, Docs, Drive, Meet și Calendar, precum și YouTube și Google Photos.

Este important de menționat că această modificare a politicii se aplică numai conturilor Google personale. Conturile pentru organizații, precum școlile sau companiile, nu vor fi afectate de această schimbare.

Anunțul de marți reprezintă o extindere a politicii Google din 2020. În acel an, compania a declarat că va elimina conținutul stocat într-un cont inactiv, dar nu va șterge contul în sine.

Citește și Twitter lansează în curând monetizarea pe click pentru publisheri

Pentru a asigura o tranziție fără probleme, Google va începe să trimită mai multe notificări la adresa de e-mail a contului și e-mailul de recuperare a conturilor inactive înainte de ștergere.

Acest anunț vine în contextul în care și alte companii tehnologice majore, precum Twitter, își revizuiesc politicile privind conturile inactive. Săptămâna trecută, CEO-ul Tesla și SpaceX, Elon Musk, a declarat că Twitter va elimina conturile care au fost inactive de câțiva ani și le va arhiva. Musk a adăugat că această acțiune „este importantă pentru a elibera numele de utilizatori abandonate”.

Această abordare comună subliniază importanța securității utilizatorilor și a datelor în era digitală. Utilizatorii sunt sfătuiți să își verifice conturile Google și să se asigure că le folosesc regulat pentru a evita ștergerea acestora.